Så enkelt skaffar du solceller

Vi hjälper dig med allt, före, under och efter installationen. Här är de olika stegen för att köpa solceller och solpaneler. 

 • 1. Anmäl intresse
  Gör solcellskalkylen så ringer våra solcellsexperter upp dig och går igenom dina förutsättningar. I solcellskalkylen kan du få en uppskattning på hur mycket du kan spara och vad det kostar med solceller på just ditt tak.
 • 2. Få offert
  Vi skickar en offert på en optimerad solcellslösning och våra soltjänster så att du får allt enkelt samlat på ett ställe.
 • 3. Kontrollera bygglov
  Kravet på bygglov för solceller har tagits bort i de flesta fallen, men kontrollera med din kommun om det behövs bygglov för just ditt hus.
 • 4. Beställ
  Skriv under offerten och skicka den till oss.
 • 5. Hembesök
  Våra solcellsexperter gör ett hembesök och planerar installationen tillsammans med dig.
 • 6. Installation
  Vi sätter upp byggnadsställningar och installerar ditt solcellssystem, det brukar ta 2-4 dagar.
 • 7. Mätarbyte och anslutning till elnätet
  Ditt elnätsbolag byter till en elmätare som mäter både produktion och förbrukning samt ansluter dina solceller till elnätet.
 • 8. Följ dina solceller i appen
  Nu är du solelsproducent! Du kan följa hur mycket dina solceller producerar och hur mycket du sparar i E.ON Home-appen.


 

Köpa solceller

Att köpa solceller höjer värdet på ditt hus samtidigt som du minskar din miljöpåverkan. Vi erbjuder olika solcellspaneler och solcellspaket för att kunna ta fram just den lösning som passar ditt unika tak. Vi har solceller som passar dig, se våra solcellspaneler och solcellspaket

Tre personer framför vit villa med solceller på taket

Vanliga frågor och svar om att köpa solceller

Köpa solceller idag eller vänta på lägre priser?

Tidigare har vi sett att priserna för solceller sjunkit. Nu ser vi istället att priserna för solceller ökar i samband med att kostnaderna för råmaterialet stiger. Idag finns det en större efterfrågan på solcellspaneler och tillverkningen hinner inte med. Att köpa solceller är en investering för framtiden, därför bör du investera i att köpa solceller redan idag.

Vilka solceller passar just mig?

Vi erbjuder olika solpaneler och solcellspaket framtagna för att passa olika typer av hus. När du ska köpa solceller hjälper våra experter dig att hitta rätt solceller och ta reda på förutsättningarna för just ditt tak. Vidare hjälper experterna dig med att ta reda på hur många solceller som behövs till ditt tak och vilket solcellspaket som passar dig bäst.

Är det lönsamt med solceller?

Hur bra är solceller och hur lönsamt är det, undrar många. Våra experter hjälper dig att hitta rätt solceller anpassat för ditt tak, samtidigt som vi erbjuder en av marknadens bästa ersättningar för ditt överskott. Genom att installera och köpa solceller kan du halvera din elräkning, därför är det lönsamt att köpa solceller.

Hur mycket kostar det att installera solceller hemma? 

Hur mycket det kostar att installera solceller varierar. Priset för solceller påverkas av hur många solpaneler du behöver, hur ditt tak ser ut och vilken solcellspanel du väljer. Du kan bli ditt eget elbolag genom att köpa solceller och installera solcellspaneler på ditt tak.

Testa ditt tak

Vill du se hur mycket du kan spara med solceller? Gör vår solcellskalkyl – det tar bara en minut!

Kontakta oss

Vill du prata solceller? Klicka på knappen, fyll i formuläret och låt oss ringa upp dig.
 

Missa inte ett bra erbjudande

Få senaste nytt om solceller, produktnyheter och  erbjudanden genom att prenumerera på nyhetsbrevet Solnytt.