Snygga och högeffektiva paneler

Vi följer solcellsmarknadens utveckling och uppgraderar våra solcellspaket. Vårt premiumpaket består numera av en panel med en effekt på 365W. Solcellerna är helsvarta och har en diskret och sober design.

Vi hjälper dig välja rätt panel

När du köper solceller hos oss får du alltid rådgivning av våra solcellsexperter. Beroende på din takyta och dess förutsättningar hjälper experterna att välja den panel som är mest optimal för dig.

Med uppgraderingen av premiumpaketet har vi även uppgraderat vårt bas- och standardpaket. Alla våra paket består numera av monokristallina solpaneler. Bas- och standardpaketet har svarta paneler med en effekt på 325W, det som skiljer dem åt är att baspaketets paneler har en silvrig ram.

Den nya solpanelen i premiumpaketet är större och har högre effekt.

Tidigt ute med half cell-paneler

2019 var vi tidigt ute med att erbjuda half cell-tekniken för solceller till privatkunder. Half cell-tekniken ökade effektiviteten med upp emot 10%, ett stort steg framåt för att bättre nyttja energin från solen.

Nu har monokristallina solpaneler med half cell-teknik blivit så pass konkurrenskraftiga i pris att den även är ett val för den mest prismedvetna kunden. Därför höjer vi vår lägstanivå och uppgraderar baspaketet med monokristallina solpaneler.

Vi har också sett en högre efterfrågan på effektiva paneler med snygg design. Därför satsar vi i år på större paneler med ökad effekt per panel i premiumpaketet.

Half cells - tvådelade solceller

Half cells - eller halvceller - är solceller som har fördelats i två sektioner. Med halvceller kan en solcellspanel fördubbla antalet celler, vilket innebär att den innehåller 120 eller 144 celler.istället för 60 eller 72 celler. Halvceller ökar effektiviteten av solcellerna med upp emot 10% och är dessutom mindre skuggkänsliga.

Solceller på hustak.

Våra solcellspaket

Nu har vi uppgraderat våra solcellspaket. Alla våra solcellspaket är kompletta lösningar med produkter, tjänster, garantier och installation.

Person sitter vid datorn och äter frukost.

Räkna på vad det kostar

Gör solcellskalkylen och få ett estimat på vad solceller kostar. Du får också reda  din ungefärliga månadsbesparing i kronor om du väljer att installera solceller.

Solcellernas verkningsgrad

Solcellernas verkningsgrad, eller hur mycket av solens energi de kan konvertera till solel, beror på flera saker:

  • Väderstreck

  • Takvinkel

  • Solpanelernas effektivitet

  • Solpanelernas temperatur

  • Val av växelriktare

 

 

Rätt växelriktare för maximal effekt

Det är inte bara val av solpanel som är viktigt för effekten, växelriktaren är den del i solcellssystemet som ser till att du får ut maximal effekt av dina solceller. Det är stor skillnad på de olika växelriktarna som finns på marknaden och vissa har endast en livslängd på 10 år.

I våra solcellspaket ingår det växelriktare från Fronius, ett beprövat märke som håller hög kvalité. Alla våra solcellspaket har en effektgaranti på 25 år.