Med en värmepump har du alltid en behaglig temperatur i ditt hus. Genom smart teknik utvinner den energi ur utomhusluften och omvandlar den till värme eller kyla, som sedan sprids via en fläkt inomhus. På så sätt är den snäll mot miljön och ett utmärkt komplement till alla värmesystem.

Det finns många fördelar med att skaffa värmepump till huset, inte minst ekonomiska – och beroende på årstid har den olika funktioner att bjuda på.

Stora besparingsmöjligheter

Genom att investera i en luftvärmepump kan du sänka dina värmekostnader med upp till 70 procent, samtidigt som du får ett mer hållbart hem med minskat koldioxidavtryck. Tack vare låg investeringskostnad är återbetalningstiden dessutom endast cirka tre år.

Kylande effekt

Blir ditt hem för varmt i solen? Det går fint att använda värmepumpen även som luftkonditionering. Så enkelt kan det vara att få en ännu skönare sommar!

Solceller + värmepump = sant

Att kombinera solceller och värmepump är både lönsamt och bra för miljön. De två förnybara energikällorna solen och uteluften ger en hållbar lösning för att värma eller kyla ditt hus. Om du har solceller på taket kan du alltså få ut mer av elen du producerar om du har en värmepump. 1 kWh egenproducerad el från dina solceller blir upp till 5 kWh värme eller 5 kWh kyla med en luftvärmepump.

– Värmepumpen multiplicerar effekten från solcellerna och är därför ett riktigt smart sätt att använda din solel, säger Niklas Johansson, Business Manager på E.ON inom solceller och solcellsbatterier.

Så ju mer solen gassar, desto mer energi producerar dina solceller, som går till luftkonditioneringen för att svalka dig. Ett soligt kretslopp, kan man säga.