1. Privat
  2. Solceller
  3. Varför solceller?
  4. Vår egen solpanel E.ON Aura

Som första svenska energibolag höjer vi nu ribban och lanserar en solpanel under eget varumärke, E.ON Aura. På så sätt kan vi garantera samma höga kvalitet hela vägen, samtidigt som vår långa erfarenhet erbjuder ännu mer trygghet för våra kunder. 

– Vi har märkt att våra kunder uppskattar tryggheten de får av att välja en stabil leverantör som E.ON, som har arbetat med energilösningar länge och kan sin sak. Det här är inget nytt för oss, vi vet vad vi gör och det märker kunderna. Därför känns det naturligt att nu ta nästa steg och även erbjuda högkvalitativa solpaneler, säger Niklas Johansson, produktansvarig New Solutions på E.ON.

Se hur mycket du sparar med solceller och få fri offert

Gör vår solcellskalkyl – det tar bara ett par minuter. Där kan du även enkelt kontakta oss för att få fri offert på solceller.

Få ut ännu mer el med våra solpaneler på taket 

E.ON Aura, som designats i Tyskland, är en av de första helsvarta 330 W-panelerna på marknaden.

– Våra kunder vill producera så mycket solel som möjligt, och många föredrar diskreta solpaneler som smälter in i omgivningen. Därför är vi lite extra stolta att kunna lansera en av de första helsvarta panelerna med en hög effekt på 330 W per panel, berättar Niklas Johansson. 

Detta innebär att samma takyta ger 3 % mer solel jämfört med vår 320 W-panel, vilket ger ytterligare besparing på 10 000 kronor för en normalstor anläggning med 30 solpaneler.* 

Hållbarhet i fokus 

Våra nya solpaneler passar väl in i vår vision: att göra det enkelt att leva hållbart. Eftersom solceller är en långsiktig investering, där den tekniska hållbarheten över tid är extra viktig, har våra produktspecialister utvecklat E.ON Aura med bästa möjliga material och leverantörer. Förutom att solpanelerna är av hög kvalitet med lång garanti, ställer vi även mycket höga krav på en ansvarsfull tillverkningsprocess med goda arbetsvillkor som tar hänsyn till miljön. 

– Våra kunder ska kunna känna sig trygga med sitt hållbara val, med vårt varumärke som garant, slår Niklas Johansson fast. 

I Sverige lanseras panelen den 27 april och kommer att finnas till försäljning i flera andra europeiska länder, bland annat Tyskland. 

* Räkneexempel: En genomsnittlig villainstallation består av 30 st 320 W solpaneler. Idag producerar en sådan anläggning cirka 10 000 kWh på ett år, dvs 300 000 kWh under den förväntade livslängden på 30 år. För en sådan snittinstallation innebär nya E.ON Aura 330 att du får ut ytterligare 3 % i produktion, det vill säga 9 000 kWh extra under livslängden på 30 år. Det betyder att du som kund producerar el för ca 10 000 kronor mer än om du hade valt solceller med en effekt på 320 W.