5 saker att tänka på innan du köper solceller

Solcellessystem har en avbetalningstid på cirka 10 år och därefter gör du vinst i ytterligare 20 år. Därför är det viktigt att du har en produkt med god livslängd och en finansiellt stabil leverantör som finns kvar om det skulle bli ett garantiåtagande om femton år. Vi har tagit fram några tips på vad som är bra att tänka på när du ska välja solcellsleverantör.

 • Bestäm varför du vill skaffa solceller
  Ett första steg i processen är att fundera på varför du vill ha solceller och vad som driver dig. Drivs du av att göra en god investering, av tanken på att producera förnybar energi eller kanske av både och? Orsaken bakom ditt beslut utgör sedan grunden till vad du väljer och hur mycket du bygger.
 • Optimera din lösning
  Välj en leverantör som kan optimera lösningen efter dina önskemål. Om det viktigaste för dig är att producera så mycket el som möjligt ska anläggningen anpassas efter det. Våra experter hjälper dig gärna att titta på förutsättningarna i huset, till exempel taktyp, vinklar och väderstreck. Även yttre faktorer, som skuggor från träd eller skorstenar, avgör hur mycket av solinstrålningen du får. När vi har hittat den optimala lösningen utifrån dina förutsättningar och behov, placerar vi ut panelerna efter det.
 • Ta reda på hur stor anläggning du får bygga
  Om du vill få ut så mycket som möjligt av ditt tak och tjäna pengar på din produktion kan du välja att fylla hela taket. Det finns dock en hel del regler och begränsningar kring hur mycket och hur stort du kan och får bygga. Våra rådgivare kan komma med råd och rekommendationer. Dels hjälper vi till att hålla koll på allt och optimera avkastningen på investeringen, dels ser vi till att inte lova något som inte går att bygga.
 • Välj en produkt och leverantör som håller över tid
  Det är viktigt att välja en produkt och en leverantör som håller över tid. Solcellerna som finns på marknaden i dag är i princip underhållsfria och håller i 20–30 år. Vi erbjuder ett 25 års garantiåtagande vilket betyder att vi ser till att anläggningen håller 80 procent av den utlovade effekten i 25 år. Det här är en investering som betalar sig på tio år men lever i 30. Då gäller det att du har en produkt med god livslängd och en finansiellt stabil leverantör som fortfarande finns kvar om det till exempel skulle bli ett garantiåtagande om femton år.
 • Satsa på enkelhet och hållbarhet
  Är du ute efter att enkelt kunna producera din egen solel är en helhetslösning ett bra val. När du väljer oss som leverantör får du en komplett solcellslösning med både köp och sälj av el samlat. Med vår app E.ON Home håller du dessutom enkelt koll på hur mycket anläggningen producerar. Vi ställer höga krav på produkterna till din solcellslösning utifrån flera hållbarhetsperspektiv, så som tillverkning och installation.

Gör ett hållbart köp med oss

Med solceller på taket kan du i princip halvera din elräkning, samtidigt som du gör nytta för miljön. Dessutom höjer du värdet på ditt hus. Våra solcellspaket är kompletta helhetslösningar med ordentliga garantier. Vi hjälper dig med allt från planering till installation och kommer som Europas största solcellsbolag att finnas kvar under dina solcellers levnadstid på 30 år. 

Solceller på tak.

Det här får du när du väljer oss:

 • Omfattande garantier
  Vi erbjuder 25 års garantiåtagande vilket betyder att vi ser till att din anläggning håller minst 80 procent av den utlovade i 25 år. Alla våra solceller har en beräknad livstid på 30 år.
 • Europas största solcellsbolag
  Vi har installerat solceller i över 20 år och är Europas största solcellsbolag som kommer finnas kvar under dina solcellers levnadstid. Vi satsar stort på att utveckla nya energilösningar som driver omställningen till ett hållbart samhälle.
 • Rätt kompetens
  När du köper solceller av oss ingår alltid en installation av våra noga utvalda installatörer. I en bransch som växer kraftigt finns en del installatörer som inte besitter rätt kunskap för att genomföra arbetet. Våra installatörer brinner för framtidens energiproduktion och har mycket kunskap och erfarenhet av att installera just solceller. De är också utbildade inom att jobba med brandfarliga arbeten, bygga och riva ställningar och har en fallskyddsutbildning.
 • Vi tar hand om allt
  Vi tar hand om allt från planering till installation. Förutom våra noga utvalda installatörer förser vi dig med en auktoriserad elektriker under installationen. Våra solcellsexperter och tekniska designers ser dessutom till att du får en skräddarsydd och optimerad lösning för just ditt hus.
 • Beprövad teknik
  Våra solcellspaket har marknadsledande, beprövad teknik till konkurrenskraftiga priser. Hos oss köper du kompletta solcellslösningar med solpaneler, växelriktare, material och installation.
Par som ska flytta.

Vad händer om jag säljer huset?

Du kan lugnt räkna hem din investering – även om du säljer huset. I genomsnitt sänker solceller driftkostnaden för el med omkring 4000 kronor per år.