Allt fler skaffar solceller

Med solceller på taket kan du i princip halvera din elräkning, samtidigt som du gör nytta för miljön. Dessutom höjer du värdet på ditt hus. Allt fler väljer att producera sin egen el med solceller på sitt villatak förutsättningarna är gynnsamma och teknikutvecklingen går snabbt framåt. Men när du installerar solceller finns det flera viktiga saker att tänka på för att säkra att du gör bästa möjliga investering.

Solceller på tak.

Att tänka på innan du köper solceller

Med det ökade intresset för att ha egna solceller växer utbudet och det kan vara svårt att veta hur och vad man ska välja för att känna sig trygg. Vi har tagit fram några tips på hur kan tänka när du ska välja solcellsleverantör.

Solcellsinstallatör bär på solcellspanel.

Så gör du ett säkert och hållbart köp

Solcellessystem har en avbetalningstid på cirka 10 år och därefter gör du vinst i ytterligare 20 år. Därför är det viktigt att du har en produkt med god livslängd och en finansiellt stabil leverantör som finns kvar om det skulle bli ett garantiåtagande om femton år.5 saker att tänka på innan du köper solceller

  • Bestäm varför du vill skaffa solceller Ett första steg i processen är att fundera på varför du vill ha solceller och vad som driver dig. Drivs du av att göra en god investering, av tanken på att producera förnybar energi eller kanske av både och? Orsaken bakom ditt beslut utgör sedan grunden till vad du väljer och hur mycket du bygger.

  • Optimera din lösning Vi optimerar anläggningen efter dina önskemål. Vill du bli så självförsörjande på el som möjligt så anpassar vi anläggningen efter det. Vi tittar på förutsättningarna i huset, till exempel vad är det för taktyp, vinkel och väderstreck. Även yttre faktorer, som skuggor från träd eller skorstenar, avgör hur mycket av solinstrålningen du kan använda till att producera el. När vi har kommit fram till den optimala lösningen utifrån dina förutsättningar och behov, placerar vi ut panelerna efter det.

  • Ta reda på hur stor anläggning du får bygga Om du vill få ut så mycket som möjligt av ditt tak och tjäna pengar på din produktion kan du välja att fylla hela taket. Det finns dock en hel del regler och begränsningar kring hur mycket och hur stort du kan och får bygga. Våra rådgivare kan komma med råd och rekommendationer. Dels hjälper vi till att hålla koll på allt och optimera avkastningen på investeringen, dels ser vi till att inte lova något som inte går att bygga.

  • Välj en produkt och leverantör som håller över tid Det är viktigt att välja en produkt och en leverantör som håller över tid. Solcellerna som finns på marknaden i dag är i princip underhållsfria och håller i 20-30 år. Våra tre solcellspaket har olika paneleffekter, som gör det enkelt att skräddarsy en perfekt lösning för just din elförbrukning och ditt hus. Vi erbjuder ett 25 års garantiåtagande vilket betyder att vi ser till att anläggningen håller 80 procent av den utlovade effekten i 25 år. Det här är en investering som betalar sig på tio år men lever i 30. Då gäller det att du har en produkt med god livslängd och en finansiellt stabil leverantör som fortfarande finns kvar om det till exempel skulle bli ett garantiåtagande om femton år.

  • Satsa på enkelhet och hållbarhet När du väljer oss som leverantör av solceller får du en helhetslösning med både köp och sälj av el samlat. Det är också enkelt att hålla koll på hur mycket anläggningen producerar via en app. För oss är det en del av hållbarhetsarbetet. Vi är måna om att tänka hållbarhet ur alla perspektiv. Vår vision är att det ska gå att leva enkelt och hållbart med förnybar energi 2025. Att välja solpanel är bra för klimatet, det är det grundläggande. Vi väljer ut och ställer krav på våra leverantörer utifrån flera hållbarhetsperspektiv så som tillverkning och transporter till installation.Varför välja solceller från oss?

  • Omfattande garantier Vi erbjuder 25 års garantiåtagande vilket betyder att vi ser till att din anläggning håller minst 80 procent av den utlovade i 25 år. Alla våra solceller har en beräknad livstid på 30 år.

  • Europas största solcellsbolag Vi har installerat solceller i över 20 år och är Europas största solcellsbolag som kommer finnas kvar under dina solcellers levnadstid. Vi satsar stort på att utveckla nya energilösningar som driver omställningen till ett hållbart samhälle.

  • Rätt kompetens När du köper solceller av oss ingår alltid en installation av våra noga utvalda installatörer. I en bransch som växer kraftigt finns en del installatörer som inte besitter rätt kunskap för att genomföra arbetet. Våra installatörer brinner för framtidens energiproduktion och har mycket kunskap och erfarenhet av att installera just solceller. De är också utbildade inom att jobba med brandfarliga arbeten, bygga och riva ställningar och har en fallskyddsutbildning.

  • Vi tar hand om allt Vi tar hand om allt från planering till installation. Förutom våra noga utvalda installatörer förser vi dig med en auktoriserad elektriker under installationen. Våra solcellsexperter och tekniska designers ser dessutom till att du får en skräddarsydd och optimerad lösning för just ditt hus.

  • Beprövad teknik Våra solcellspaket har marknadsledande, beprövad teknik till konkurrenskraftiga priser. Hos oss köper du kompletta solcellslösningar med solpaneler, växelriktare, material och installation.

Solceller på hustak.

Skräddarsytt för dig

Våra solcellspaket är kompletta lösningar med produkter, tjänster, garantier och installation. Våra experter hjälper dig såklart att välja vilka solpaneler som passar just din villa.

Par som ska flytta.

Vad händer om jag säljer huset?

Du kan lugnt räkna hem din investering – även om du säljer huset. I genomsnitt sänker solceller driftkostnaden för el med omkring 4000 kronor per år.