Solpaneler till sommarstugan

En solcellsanläggning är alltid en bra investering – även på sommarstugan eller fritidsboendet. Solelen du producerar är tillräcklig för att täcka upp för både förbrukningen när du är där och driftkostnaden under resten av året. Vi optimerar alltid anläggningen på din sommarstuga för att få en balans mellan produktionen och förbrukningen under hela året, så att du kan ta del av de förmånliga skattereduktionerna.

Fördelar med solceller på fritidshuset

 • Du sänker sommarstugans energikostnader
  Med solceller på taket betalar solen sommarstugans elräkningar, även när du inte är där.
 • Du höjer värdet på sommarstugan
  Även om du säljer sommarstugan är solceller en bra investering som höjer värdet. Solceller sänker driftskostnaden med i genomsnitt 4 000 kronor per år.
 • Du får bra betalt för överskottselen
  Solelen du inte använder i sommarstugan säljer du tillbaka till oss till en bra ersättning – och låter andra använda din förnybara el.

                 Sälj din solel till oss

 • Du gör en lönsam investering
  Din investering betalar av sig själv efter ca tio år. Du får dessutom göra rotavdrag för din gröna investering.

                 Läs mer om rotavdraget

 • Du slipper krångligt underhåll
  Dina solpaneler är i princip underhållsfria, innehåller inga rörliga delar som kan gå sönder och skapar inga biprodukter som lukt, ljud eller utsläpp.
E.ON Home på surfplatta.

Håll koll hemifrån med E.ON Home

Ligger fritidshuset eller sommarstugan en bit bort? När du blir solcellskund hos oss får du E.ON Home där du kan följa din solcellsanläggning i realtid.

Solcellspaket för sommarstugan

För att täcka elbehovet i en sommarstuga eller ett fritidsboende där du mestadels spenderar tid på sommarhalvåret rekommenderar vi att installera 10–20 av våra Premium-solpaneler.

Räkna på din sommarstuga

Vet du hur mycket el du förbrukar i din sommarstuga under året? Prova solcellskalkylen för att se hur mycket pengar du kan spara med solceller på taket.

Lagra elen i fritidshuset

Med ett solcellsbatteri kan du lagra och använda din solel även när solen gått ner. Ett smart sätt att öka självförsörjningsgraden och minska kostnaderna.

Varför välja solceller från oss?

Vi tycker att solceller ska vara en trygg investering. Därför hjälper vi dig genom hela processen och är med dig före, under och efter installationen. Alla våra solpaneler har dessutom 25 års effektgaranti.