Priserna på solpaneler är på väg uppåt

Länge har solpaneler minskat i pris, men nu ser vi ett trendbrott i panelprisernas utveckling. Vi har pratat med Christopher Thelin som är inköpare för solceller hos oss på E.ON.

– Så låga priser som vi har nu kommer vi inte att se framåt. Har man funderat på att skaffa solceller skulle jag rekommendera att man väljer att köpa innan juli, säger Christopher Thelin.

Vad är det som gör att panelpriserna helt plötsligt börjar stiga?

– Vi har sett tendenser på ökade priser från starten av 2020 när transportpriserna började stiga, men det var ingenting jag reagerade på. Nu kan vi även se att efterfrågan på solcellspaneler ökar, men tillverkningen hänger inte med. Det är alltså priserna på råmaterialet som behövs för att producera cellerna som stiger, säger Chrispoher.

Christopher menar att effekten av coronapandemin skapar osäkerhet i marknaden kan ha ett finger med i spelet till varför priserna på råmaterialet stiger. Den stora flaskhalsen just nu är världsmarknadens efterfrågan på kisel som ökar snabbare än kapacitetsutbyggnaden av själva produktionen.

– Så länge kiselpriserna ökar så stiger priserna hos leverantörerna. Vi jämför ständigt priserna mellan de större leverantörerna, men har i år valt att satsa på två. På det sättet kan vi ha bättre koll på att vår partner följer samma hårda krav på en hållbar produktion som vi har. För oss är mänskliga rättigheter avgörande när vi väljer leverantörer, säger Chrisopher.

Så låga priser på solcellspaneler som vi har nu kommer vi inte att se framåt

Christopher Thelin
Person framför vit villa med solceller på taket.

Halvera din elräkning

Vänta inte med solceller och gå miste om värdefull produktion av solel och minskade elkostander. Med solceller på taket kan du halvera din elräkning.

Varför välja solceller från oss?

  • Lönsamt Våra experter tar fram en optimerad lösning för ditt hus. Du får också en av marknadens bästa ersättningar för ditt överskott.

  • Tryggt Vi har installerat solceller i över 20 år och våra solpaneler har 25 års effektgaranti.

  • Enkelt Vi hjälper dig med ALLT, både före, under och efter installationen.