Nu lanserar vi vårt nya batterisystem med en framtidssäker och smart teknik. Våra batteripaket finns i tre olika storlekar beroende på hur mycket du vill kunna lagra. Liten mellan och stor! När batteriet är fullt säljer du överskottselen till elnätet, precis som vanligt. Den smarta tekniken gör att du också kan följa i realtid hur mycket ditt batteri lagrar och optimera din solelsproduktion i appen E.ON Home.

Enkelt, tryggt och smart

Vi kan solceller och har installerat solcellsanläggningar runt om i Sverige i över 20 år. Därför har vi valt ut våra partners med noggrannhet. Batterisystemet består av den smarta växelriktaren Symo Gen24 från Fronius, som kan kommunicera med andra enheter och har en mjukvara som går att uppdatera. Det gör att batterisystemet kan förnya sig och hålla sig fräscht även när batteritekniken utvecklas. Solcellsbatteriet är från BYD, en av världens största batteritillverkare.

- Vi har samarbetat med Fronius under flera år och tycker att det är väldigt kul att vi nu kan gå ut med deras nyaste växelriktare tillsammans med vårt batteri från BYD. Vi säljer BYD i flertalet andra länder och känner oss trygga i de relationer vi satt upp med dem. Vi är övertygade om att de står för en bra kvalitativ produkt för våra privatkunder, säger Niklas Johansson produktansvarig för solceller på E.ON.

Lagra solel och använd vid strömavbrott

Solcellsbatteriet lagrar din solel när solcellerna inte används, och när batteriet är fullt säljs överskottselen vidare till elnätet. Batterisystemet en funktion som gör att du kan spara el som du lagrat i batteriet, för enklare strömförsörjning vid strömavbrott. Med Fronius PV Point får du med ett eluttag med upp till 3 kW effekt, så att du kan ladda mobilen eller hålla kylen kall om strömmen skulle gå.

- Vi vet att flera av våra kunder vill bli mer självförsörjande. Med vår nya batterilansering hjälper vi dem att dels kunna använda mer av sin egna solel och att få en överblick och kunna optimera sin solelsproduktion och lagring i appen E.ON Home, säger Niklas Johansson.

Fördelar med solcellsbatteri

Med ett batteri i din solcellsanläggning ökar du din självförsörjandegrad ytterligare, eftersom du kan använda mer av din egenproducerade solel. Ditt behov för att köpa el minskar och därmed blir du också mindre känslig för höjda elpriser. Eftersom ditt behov av att köpa el minskar kan ditt hus få en bättre energiklassning vilket kan höja värdet på huset.

- Vi ser att det finns ett stort intresse för detta. Detta är en stor investering som primärt inte drivs av besparing utan av andra värden; så som självförsörjande och minskad sårbarhet. Det är därför bra att vi har samarbetspartners kring finansiering som blir relevanta där man kan finansiera även batterierna med sollån.  Just nu får du dessutom 60% i stöd från staten upp till 50 000 kronor vilket sänker den totala kostnaden – ett bra tillfälle för dem som vill bli än mer självförsörjda, säger Niklas Johansson.

Solcellsbatteri från BYD.

Batteripaket till solceller

Solcellsbatterier lagrar överskottsel från dina solceller när du inte använder dem. Hur mycket batteriet kan lagra beror på vilken kapacitet det har. Vi erbjuder tre olika storlekar på batterier: liten, mellan och stor.