En trygg värmepumpsaffär

En luftvärmepump passar i de flesta hus och är ett utmärkt komplement till alla värmekällor. Genom att investera i en luftvärmepump kan du sänka dina värmekostnader med upp till 50 procent och få ett hållbart boende.

Vi vill göra det enkelt för dig att välja. Därför har vi tillsammans med vår samarbetspartner Nordiska Kyl & Värme Experten (NKVE) tagit fram värmepumpspaket för dig som har ett fritidshus eller bor i villa, baserat på storleken på huset. Alla luftvärmepumparna är driftsäkra modeller av högsta kvalitét och anpassade för det nordiska klimatet.

Person sitter framför brasa med en kopp i händerna.

Luftvärmepump för dig med fritidshus

Oavsett om det är fjällstugan i Jämtland, jaktstugan i Småland eller sommartorpet i Skåne så är det viktigt att ha en driftsäker värmepump. I samarbete med NKVE har vi valt ut de luftvärmepumpar som passar bra för fritidshus.

Kvinna vattnar blommor

Luftvärmepump för dig som bor i villa

En luftvärmepump är ett bra komplement till alla värmesystem och ger fördelar både ur miljösynpunkt och ekonomiskt perspektiv. Solceller och luftvärmepump är en extra bra kombination eftersom värmepumpen multiplicerar effekten från dina solceller. Tillsammans med NKVE har vi valt ut värmepumpar som passar dig vare sig du har solceller på ditt tak eller inte.

Så här enkelt är det att installera en luftvärmepump

  • Beställ Klicka dig in till webbshoppen och välj den värmepump som passar dig bäst. Om du har svårt att välja eller har några frågor så hjälper vår samarbetspartner dig gärna via telefon, mail eller live chatt!

  • Installation Efter ditt köp blir du kontaktad av NKVE för att bestämma tid för installation. Deras certifierade installatörer installerar därefter din pump inom två till tre veckor.

  • Njut När installationen är klar är det bara att njuta av en behaglig inomhustemperatur samtidigt som du sparar pengar.

Man med headset på kundservice

Kontakta experterna

Vår samarbetspartner är experter som gärna hjälper dig med ditt köp och svarar på dina frågor kring värmepumpar. 

Fördelar med en luftvärmepump

  • Snabb och enkel installation

  • Stora besparingsmöjligheter

  • Fungerar som luftkonditionering (AC)

Vanliga frågor om luftvärmepumpar

Hur fungerar en luftvärmepump?

En luft-luftvärmepump utvinner energi ur luften utomhus och omvandlar den till värme eller kyla inomhus, med hjälp av smart kompressorteknik. Utedelen och innedelen sitter ihop med koppar-rör som transporterar det köldmedium som är nyckeln till energiutvinningen. Innedelen sprider värmen eller kylan inomhus via sin fläkt.

Behöver en luftvärmepump service?

Med en rengöringsservice bibehåller du effekten och förlänger livslängden på din värmepump. Leverantörerna brukar rekommendera att man gör en djupgående rengöring av auktoriserad partner ungefär vartannat år. Gäller luft-luft pumpar med en innedel och en utedel.

Är en luftvärmepump tyst?

Ljudnivån är naturligtvis viktig för många värmepumpsköpare. De värmepumpar vi har valt ut tillhör marknadens tystaste och innedelen har en ljudnivå på runt 20 dB(A). Det kan jämföras med att ett sovrum som anses vara tyst har en ljudnivå på 20-30 dB(A).

Hur renar en luftvärmepump inomhusluften?

Dagens luftvärmepumpar har filter som tar upp damm och andra större partiklar. Vissa modeller har dessutom extra reningsprocesser som tar hand om bakterier, lukter, allergener och andra små partiklar.

Multiplicera energin från dina solceller

Visste du att din solel kan multipliceras till värme och kyla? 1 kwh egen solel från dina solceller blir upp till 5 kWh värme eller 5 kWh kyla med en luftvärmepump.