Luftvärmepump för värme och kyla

Med en luft-luftvärmepump kan du minska dina uppvärmningskostnader med hela 50-70%. Våra luft-luftvärmepumpar har låg miljöpåverkan och ger ett mer behagligt inomhusklimat och renare luft. Alla våra värmepumpar är paketerade så de går att fjärrstyra och de går även att använda som AC på sommaren.

Rött hus vid havet.

Liten uppvärmningsyta

25-80 m2

Vi rekommenderar luft-luftvärmepumpar som passar till hus med mindre uppvärmningsyta.

Gult hus i fin naturmiljö.

Mellan uppvärmningsyta

80-140m2

Vi rekommenderar luft-luftvärmepumpar för hus med en mellanstor uppvärmningsyta.

Blått stort hus.

Större uppvärmningsyta

140-200 m2

Vi rekommenderar luft-luftvärmepumpar som passar till hus med en stor uppvärmningsyta.

Vi säljer marknadens bästa luftvärmepumpar

  • Bara de bästa pumparna Vi vill göra det enkelt för dig och har valt ut de bästa luft-luftvärmepumparna på marknaden. Alla våra pumpar håller hög kvalitet och är nordenanpassade.

  • Personlig service Våra experter hjälper dig att välja rätt värmepump för just dina behov och förutsättningar. Vi finns också här för support och felavhjälpning vid garantiärenden.

  • Installation ingår Med oss handlar du tryggt. Våra värmepumpar levereras alltid tillsammans med installation som utförs av erfarna installatörer på ett fackmannamässigt sätt.


 

Familj leker med färg.

Vi hjälper dig hitta rätt pump

Luft-luftvärmepumpar har olika effekt och ju starkare den är desto större yta kan den värma upp. Det finns många orsaker som påverka hur du upplever värmen från din pump och därför är storleken på uppvärmningsytan ungefärlig.  Våra värmepumpsexperter hjälper dig gärna att hitta den luftvärmepump som passar dig bäst.


 

Vanliga frågor och svar om luftvärmepumpar

Hur stor luftvärmepump behöver jag?

Luftvärmepumpar har olika effekt och ju starkare den är desto större yta kan den värma upp. Det finns många orsaker som påverka hur du upplever värmen från din pump och därför är storleken på uppvärmningsytan ungefärlig. Din planlösning, takhöjden i ditt hus, vilken typ av fönster du har och isolering kan påverka vilken pump som passar dig bäst. Våra värmepumpsexperter hjälper dig gärna att hitta den luftvärmepump som passar dig bäst.

Hur fungerar en luftvärmepump?

En luft-luftvärmepump utvinner energi ur luften utomhus och omvandlar den till värme eller kyla inomhus, med hjälp av smart kompressorteknik. Utedelen och innedelen sitter ihop med kopparrör som transporterar det köldmedium som är nyckeln till energiutvinningen. Innedelen sprider värmen eller kylan inomhus via sin fläkt. Normalt ger en luft-luftvärmepump runt 4-5 gånger mer i värmeenergi än den förbrukar i el-energi. Luftreningen är konstant igång och fångar normalt upp cirka 99 % av alla allergener, bakterier, virus, damm, mögel och pollen.

Vilken luftvärmepump ska jag välja?

Det finns många orsaker som påverka hur du upplever värmen från din pump. Var i världen du bor, din planlösning, vilka andra värmekällor som finns, takhöjden i ditt hus, vilken typ av fönster du har och isolering kan påverka vilken pump som passar dig bäst. Du bör också fundera på vilka extra funktioner du vill att värmepumpen ska ha. Våra värmepumpsexperter hjälper dig gärna att hitta den luftvärmepump som passar dig bäst.

Kontakta oss

Vad kostar en luftvärmepump i drift?

En modern luft-luftvärmepump är mycket energieffektiv och skapar normalt sett 4–5 gånger mer värmeenergi än den förbrukar i el. Ett sätt att jämföra olika värmepumpars effektivitet är att titta på COP eller SCOP.

Vad är COP och SCOP?

COP står för "Coefficient of performance" och är ett sätt att mäta verkningsgraden, det vill säga hur mycket värmeenergi du får ut av tillförd el.

SCOP står för "Sesonal coefficient of performance" och är precis som COP ett sätt att mäta verkningsgraden, men som tar hänsyn till olika utomhustemperaturer. Värmepumpens SCOP ger en mer rättvis bild av hur effektiv värmepumpen är än genom att enbart titta på COP.

Hur mycket kan jag spara med en luftvärmepump?

Det är helt upp till dina specifika förutsättningar. Om du har direktverkande eluppvärmning som utgångsläge så bör du kunna sänka sin förbrukning med 50–70 % och ha en återbetalningstid på 2-3 år.

Vilken luftvärmepump ska jag välja till mitt fritidshus?

Precis som till ditt vanliga boende behöver du ta hänsyn till geografi, uppvärmningsyta, planlösning och andra värmekällor. Övriga funktioner att tänka på är möjlighet till underhållsvärme och fjärrstyrning. Alla luftvärmepumpar vi säljer har både underhållsvärme och fjärrstyrning.

Hur länge håller en luftvärmepump?

Under normala förhållande håller en luftvärmepump i 10–15 år. Det förutsätter en normal drift och att du sköter din anläggning enligt tillverkarens hänvisningar. Vi rekommenderar att serva sin pump inom vissa intervall eftersom flera tillverkare har detta som krav för att få full garanti.

Vad innebär en luftvärmepump anpassad för Norden?

En nordenanpassad eller nordentillverkad värmepump är en maskin som från en fabrik är anpassad för att fungera även när det är kallt ute. Det kan vara speciella komponenter så väl som korrekta avfrostningscykler som gör att pumpen går att använda som värmepump i Norden.

Hur renar en luftvärmepump inomhusluften?

Dagens luftvärmepumpar har filter som tar upp damm och andra större partiklar. Vissa modeller har dessutom extra reningsprocesser som tar hand om bakterier, lukter, allergener och andra små partiklar.

Behöver en luftvärmepump service?

Med en rengöringsservice bibehåller du effekten och förlänger livslängden på din värmepump. Leverantörerna brukar rekommendera att man gör en djupgående rengöring av auktoriserad partner ungefär vartannat år. Gäller luft-luft pumpar med en innedel och en utedel.

Är en luftvärmepump tyst?

Ljudnivån är naturligtvis viktig för många värmepumpsköpare. De värmepumpar vi har valt ut tillhör marknadens tystaste och innedelen har en ljudnivå på runt 20 dB(A). Det kan jämföras med att ett sovrum som anses vara tyst har en ljudnivå på 20-30 dB(A).