Värmepump med luft – för uppvärmning och AC

Att installera en luft-luftvärmepump i både stora och små hus kan bidra till kostnadseffektivare uppvärmning. I många fall kan en värmepump minska värmekostnader med 50 till 70 procent. Vi erbjuder i samarbete med Nordiska kyl & värme experten ett urval av luft-luftvärmepumpar. Du som är kund hos oss får 2 000 kronor i rabatt.

I samarbete med Nordiska kyl & värme experten säljer vi luft-luftvärmepumpar som:

 • har låg miljöpåverkan
 • ger ett mer behagligt inomhusklimat
 • ger renare luft.

Alla våra värmepumpar är paketerade så att de går att fjärrstyra och går att använda som AC på sommaren.

Goda råd om luft-luftvärmepump

Våra experter hjälper dig gärna hitta rätt värmepump kostnadsfritt. Du kontaktar oss enkelt genom att mejla till info@eon-varmepumpar.se eller ringa 010-33 00 135.

Hur många kvadratmeter vill du värma upp effektivare? Anpassa luft-luftvärmepumpen efter storleken på ditt hus. Alla våra värmepumpar är paketerade så att de både går att fjärrstyra och kan användas som AC på sommaren. 

Rött hus vid havet.

Liten uppvärmningsyta

25-80 m²

För dig som letar efter luft-luftvärmepumpar till hus med mindre uppvärmningsyta.

Gult hus i fin naturmiljö.

Mellan uppvärmningsyta

80-140 m²

För dig som letar efter luft-luftvärmepumpar till hus med medelstor uppvärmningsyta.

Blått stort hus.

Större uppvärmningsyta

140-200 m²

För dig som letar efter luft-luftvärmepumpar till hus med stor eller större uppvärmningsyta.


 

Fördelar och funktioner i luft-luftvärmepumpar från oss:

 • Underhållsvärme

  Värm huset kostnadseffektivt med en luft-luftvärmepump när det står obebott.

 • Styr via app

  Styr värmepumpen med din mobil, så har du alltid ett uppvärmt hus när du kommer hem.

 • Klarar kalla klimat

  De luft-luftvärmepumpar du hittar hos oss är tillverkade för ett nordiskt klimat och ger värme vid utomhustemperaturer upp till 30 minusgrader. Perfekt för fjällstugan!

 • AC på sommaren
  Alla våra luftvärmepumpar kan även kyla luft och går därmed att använda som AC på sommaren.
 • Luftrengöring
  Inomhusluften rengörs genom ett filter i värmepumpen. Vissa av våra modeller kan bryta ner allergener, bakterier och virus.
Luftvärmepump inomhus.

Marknadens bästa luft-luftvärmepumpar

 • Luftvärmepumpar med kvalitet

  Vi vill göra det enkelt för dig och har valt ut de bästa luft-luftvärmepumparna på marknaden. Alla våra pumpar är anpassade efter ett nordiskt klimat. Just nu erbjuder vi endast luft-luftvärmepumpar.

 • Personlig service gör valet enklare

  Få hjälp av en expert och välj rätt luftvärmepump för just dina behov och förutsättningar. Om det behövs, finns vi här med support och felavhjälpning vid garantiärenden.

 • Installation ingår

  Handla tryggt hos oss. Din värmepump levereras alltid tillsammans med en installation utförd av erfarna installatörer enligt fackmanna- och branschstandard. 

Kostnadsfri rådgivning

Våra experter hjälper dig gärna hitta rätt luft-luftvärmepump för dina förutsättningar. I samtalet får du hjälp med att:

 • Hitta rätt storlek på luft-luftvärmepump
 • Hitta en luft-luftvärmepump med rätt funktioner för dig
 • Få en uppskattning av din besparing
 • Få en kostnadsfri offert

Ring oss:
010 33 00 135

Maila oss:
info@eon-varmepumpar.se

Öppetider
Måndag - fredag: 9-15

Luftvärmepump för fritidshus

Med hjälp av en luft-luftvärmepump kan du förlänga nyttan och säsongen av sommarstugan.

AC och luftkonditionering

AC är ett bra val för dig som endast är i behov av kyla. Läs mer om den kraftfulla och miljövänliga Gree Bora AC 35.

Vanliga frågor och svar om luftvärmepumpar

Ska jag välja luft-luftvärmepump eller luft-vattenvärmepump?

Det beror helt på vilket värmesystem du har i det hus eller det fritidshus som du vill installera värmepumpen i. Både luft-luftvärmepumpar och luft-vattenvärmepumpar bygger på att överföra energi från utomhusluften för att generera värme. Luft-vattenvärmepumpen leder värme till ett vattenburet värmesystem medan luft-luftvärmepumpen avger värmen direkt in i huset. Det gör att luft-luftvärmepumpen kan passa fler typer av hus och är en enkel åtgärd när du vill effektivisera uppvärmningen. Vi erbjuder ett utbud av marknadens bästa luft-luftvärmepumpar, men just nu inga luft-vattenvärmepumpar. 

Hur stor luftvärmepump behöver jag?

Luftvärmepumpar har olika effekt och ju starkare den är desto större yta kan den värma upp. Det finns många orsaker som påverka hur du upplever värmen från din pump och därför är storleken på uppvärmningsytan ungefärlig. Din planlösning, takhöjden i ditt hus, vilken typ av fönster du har och isolering kan påverka vilken pump som passar dig bäst. Våra värmepumpsexperter hjälper dig gärna att hitta den luftvärmepump som passar dig bäst.

Hur fungerar en luftvärmepump?

En luft-luftvärmepump utvinner energi ur luften utomhus och omvandlar den till värme eller kyla inomhus, med hjälp av smart kompressorteknik. Utedelen och innedelen sitter ihop med kopparrör som transporterar det köldmedium som är nyckeln till energiutvinningen. Innedelen sprider värmen eller kylan inomhus via sin fläkt. Normalt ger en luft-luftvärmepump runt 4-5 gånger mer i värmeenergi än den förbrukar i el-energi. Luftreningen är konstant igång och fångar normalt upp cirka 99 % av alla allergener, bakterier, virus, damm, mögel och pollen.

Vilken luftvärmepump ska jag välja?

Det finns många orsaker som påverka hur du upplever värmen från din pump. Var i världen du bor, din planlösning, vilka andra värmekällor som finns, takhöjden i ditt hus, vilken typ av fönster du har och isolering kan påverka vilken pump som passar dig bäst. Du bör också fundera på vilka extra funktioner du vill att värmepumpen ska ha. Våra värmepumpsexperter hjälper dig gärna att hitta den luftvärmepump som passar dig bäst.

Kontakta oss

Vad kostar en luftvärmepump i drift?

En modern luft-luftvärmepump är mycket energieffektiv och skapar normalt sett 4–5 gånger mer värmeenergi än den förbrukar i el. Ett sätt att jämföra olika värmepumpars effektivitet är att titta på COP eller SCOP.

Vad är COP och SCOP?

COP står för "Coefficient of performance" och är ett sätt att mäta verkningsgraden, det vill säga hur mycket värmeenergi du får ut av tillförd el.

SCOP står för "Sesonal coefficient of performance" och är precis som COP ett sätt att mäta verkningsgraden, men som tar hänsyn till olika utomhustemperaturer. Värmepumpens SCOP ger en mer rättvis bild av hur effektiv värmepumpen är än genom att enbart titta på COP.

Hur mycket kan jag spara med en luftvärmepump?

Det är helt upp till dina specifika förutsättningar. Om du har direktverkande eluppvärmning som utgångsläge så bör du kunna sänka sin förbrukning med 50–70 % och ha en återbetalningstid på 2-3 år.

Vilken luftvärmepump ska jag välja till mitt fritidshus?

Precis som till ditt vanliga boende behöver du ta hänsyn till geografi, uppvärmningsyta, planlösning och andra värmekällor. Övriga funktioner att tänka på är möjlighet till underhållsvärme och fjärrstyrning. Alla luftvärmepumpar vi säljer har både underhållsvärme och fjärrstyrning.

Läs mer om luftvärmepumpar till ditt fritidshus

Hur länge håller en luftvärmepump?

Under normala förhållande håller en luftvärmepump i 10–15 år. Det förutsätter en normal drift och att du sköter din anläggning enligt tillverkarens hänvisningar. Vi rekommenderar att serva sin pump inom vissa intervall eftersom flera tillverkare har detta som krav för att få full garanti.

Vad innebär en luftvärmepump anpassad för Norden?

Det innebär helt enkelt att värmepumpen är anpassad till det klimat vi har i norden och primärt innebär det att det är en maskin som är anpassad för att fungera även när det är kallt ute. Det kan vara speciella komponenter så väl som korrekta avfrostningscykler som gör att pumpen passar för det nordiska klimatet.

Hur renar en luftvärmepump inomhusluften?

Dagens luftvärmepumpar har filter som tar upp damm och andra större partiklar. Vissa modeller har dessutom extra reningsprocesser som tar hand om bakterier, lukter, allergener och andra små partiklar.

Behöver en luftvärmepump service?

För att få ut så mycket som möjligt av din luftvärmepump och maximera besparingen är det viktigt att pumpen ibland rengörs. Genom att beställa rengöringsservice ungefär vartannat år bibehåller du effekten och förlänger livslängden på din luftvärmepump. Därmed får du snabbt tillbaka omkostnaden av servicen, då pumpen håller sig starkare och längre. I shoppen kan du enkelt beställa rengöringsservice av våra auktoriserade installatörer.

Är en luftvärmepump tyst?

Ljudnivån är naturligtvis viktig för många värmepumpsköpare. De värmepumpar vi har valt ut tillhör marknadens tystaste och innedelen har en ljudnivå på runt 20 dB(A). Det kan jämföras med att ett sovrum som anses vara tyst har en ljudnivå på 20-30 dB(A).