Luftvärmepump för värme och kyla

Med en luft-luftvärmepump kan du minska dina uppvärmnings­kostnader med hela 50-70%. Är du redan kund hos oss får du dessutom 2 000 kronor i rabatt när du köper värmepump av oss. Logga in på Mitt E.ON för att ta del av rabattkoden.

I samarbete med Nordiska kyl & värme experten säljer vi luft-luftvärmepumpar som:

 • har låg miljöpåverkan
 • ger ett mer behagligt inomhusklimat
 • ger renare luft.

Alla våra värmepumpar är paketerade så att de går att fjärrstyra och går att använda som AC på sommaren.

Kostnadsfri rådgivning

Våra experter hjälper dig gärna hitta rätt luftvärmepump för dina förutsättningar. Du kontaktar oss enkelt genom att ringa 010 33 00 135 eller mejla oss.

Rött hus vid havet.

Liten uppvärmningsyta

25-80 m2

Vi rekommenderar luft-luftvärmepumpar som passar till hus med mindre uppvärmningsyta.

Gult hus i fin naturmiljö.

Mellan uppvärmningsyta

80-140m2

Vi rekommenderar luft-luftvärmepumpar för hus med en mellanstor uppvärmningsyta.

Blått stort hus.

Större uppvärmningsyta

140-200 m2

Vi rekommenderar luft-luftvärmepumpar som passar till hus med en stor uppvärmningsyta.


 

Funktioner som ingår i alla våra luftvärmepumpar:

 • Underhållsvärme
  Så att du kan värma huset för en låg kostnad när det står obebott.
 • Appstyrning
  Styr uppvärmningen på avstånd med din smarttelefon och anländ till ett uppvärmt hus under vintern.
 • Klarar kalla klimat
  Våra pumpar är tillverkade för att klara kalla klimat och ger värme till utomhustemperaturer på 30 minusgrader. Perfekt för fjällstugan!
 • AC på sommaren
  Alla våra luftvärmepumpar kan även kyla luft och går därmed att använda som AC på sommaren.
 • Luftrengöring
  Inomhusluften rengörs genom ett filter i värmepumpen. Vissa av våra modeller kan bryta ner allergener, bakterier och virus.
Luftvärmepump inomhus.

Vi har marknadens bästa luftvärmepumpar

 • Bara de bästa pumparna
  Vi vill göra det enkelt för dig och har valt ut de bästa luft-luftvärmepumparna på marknaden. Alla våra pumpar håller hög kvalitet och är nordenanpassade.
 • Personlig service
  Våra experter hjälper dig att välja rätt värmepump för just dina behov och förutsättningar. Vi finns också här för support och felavhjälpning vid garantiärenden.
 • Installation ingår
  Med oss handlar du tryggt. Våra värmepumpar levereras alltid tillsammans med installation som utförs av erfarna installatörer på ett fackmannamässigt sätt.

Kostnadsfri rådgivning

Våra experter hjälper dig gärna hitta rätt luftvärmepump för dina förutsättningar. I samtalet får du hjälp med att:

 • Hitta rätt storlek på luftvärmepump
 • Hitta en luftvärmepump med rätt funktioner för dig
 • Få en uppskattning av din besparing
 • Kostnadsfri offert

Ring oss:
010 33 00 135

Maila oss:
info@eon-varmepumpar.se

Öppetider
Måndag - Fredag: 09:00 - 15:00

Luftvärmepump för fritidshus

Läs om vilka funktioner i en luftvärmepump som kan förlänga nyttan och säsongen av sommarstugan.

AC och luftkonditionering

AC är ett bra val för dig som endast är i behov av kyla. Läs mer om den kraftfulla och miljövänliga Gree Bora AC 35.

Vanliga frågor och svar om luftvärmepumpar

Hur stor luftvärmepump behöver jag?

Luftvärmepumpar har olika effekt och ju starkare den är desto större yta kan den värma upp. Det finns många orsaker som påverka hur du upplever värmen från din pump och därför är storleken på uppvärmningsytan ungefärlig. Din planlösning, takhöjden i ditt hus, vilken typ av fönster du har och isolering kan påverka vilken pump som passar dig bäst. Våra värmepumpsexperter hjälper dig gärna att hitta den luftvärmepump som passar dig bäst.

Hur fungerar en luftvärmepump?

En luft-luftvärmepump utvinner energi ur luften utomhus och omvandlar den till värme eller kyla inomhus, med hjälp av smart kompressorteknik. Utedelen och innedelen sitter ihop med kopparrör som transporterar det köldmedium som är nyckeln till energiutvinningen. Innedelen sprider värmen eller kylan inomhus via sin fläkt. Normalt ger en luft-luftvärmepump runt 4-5 gånger mer i värmeenergi än den förbrukar i el-energi. Luftreningen är konstant igång och fångar normalt upp cirka 99 % av alla allergener, bakterier, virus, damm, mögel och pollen.

Vilken luftvärmepump ska jag välja?

Det finns många orsaker som påverka hur du upplever värmen från din pump. Var i världen du bor, din planlösning, vilka andra värmekällor som finns, takhöjden i ditt hus, vilken typ av fönster du har och isolering kan påverka vilken pump som passar dig bäst. Du bör också fundera på vilka extra funktioner du vill att värmepumpen ska ha. Våra värmepumpsexperter hjälper dig gärna att hitta den luftvärmepump som passar dig bäst.

Kontakta oss

Vad kostar en luftvärmepump i drift?

En modern luft-luftvärmepump är mycket energieffektiv och skapar normalt sett 4–5 gånger mer värmeenergi än den förbrukar i el. Ett sätt att jämföra olika värmepumpars effektivitet är att titta på COP eller SCOP.

Vad är COP och SCOP?

COP står för "Coefficient of performance" och är ett sätt att mäta verkningsgraden, det vill säga hur mycket värmeenergi du får ut av tillförd el.

SCOP står för "Sesonal coefficient of performance" och är precis som COP ett sätt att mäta verkningsgraden, men som tar hänsyn till olika utomhustemperaturer. Värmepumpens SCOP ger en mer rättvis bild av hur effektiv värmepumpen är än genom att enbart titta på COP.

Hur mycket kan jag spara med en luftvärmepump?

Det är helt upp till dina specifika förutsättningar. Om du har direktverkande eluppvärmning som utgångsläge så bör du kunna sänka sin förbrukning med 50–70 % och ha en återbetalningstid på 2-3 år.

Vilken luftvärmepump ska jag välja till mitt fritidshus?

Precis som till ditt vanliga boende behöver du ta hänsyn till geografi, uppvärmningsyta, planlösning och andra värmekällor. Övriga funktioner att tänka på är möjlighet till underhållsvärme och fjärrstyrning. Alla luftvärmepumpar vi säljer har både underhållsvärme och fjärrstyrning.

Läs mer om luftvärmepumpar till ditt fritidshus

Hur länge håller en luftvärmepump?

Under normala förhållande håller en luftvärmepump i 10–15 år. Det förutsätter en normal drift och att du sköter din anläggning enligt tillverkarens hänvisningar. Vi rekommenderar att serva sin pump inom vissa intervall eftersom flera tillverkare har detta som krav för att få full garanti.

Vad innebär en luftvärmepump anpassad för Norden?

Det innebär helt enkelt att värmepumpen är anpassad till det klimat vi har i norden och primärt innebär det att det är en maskin som är anpassad för att fungera även när det är kallt ute. Det kan vara speciella komponenter så väl som korrekta avfrostningscykler som gör att pumpen passar för det nordiska klimatet.

Hur renar en luftvärmepump inomhusluften?

Dagens luftvärmepumpar har filter som tar upp damm och andra större partiklar. Vissa modeller har dessutom extra reningsprocesser som tar hand om bakterier, lukter, allergener och andra små partiklar.

Behöver en luftvärmepump service?

För att få ut så mycket som möjligt av din luftvärmepump och maximera besparingen är det viktigt att pumpen ibland rengörs. Genom att beställa rengöringsservice ungefär vartannat år bibehåller du effekten och förlänger livslängden på din luftvärmepump. Därmed får du snabbt tillbaka omkostnaden av servicen, då pumpen håller sig starkare och längre. I shoppen kan du enkelt beställa rengöringsservice av våra auktoriserade installatörer.

Är en luftvärmepump tyst?

Ljudnivån är naturligtvis viktig för många värmepumpsköpare. De värmepumpar vi har valt ut tillhör marknadens tystaste och innedelen har en ljudnivå på runt 20 dB(A). Det kan jämföras med att ett sovrum som anses vara tyst har en ljudnivå på 20-30 dB(A).