Passa på! 30% avdrag på installationen av luftvärmepumpar

Köp en värmepump med installation och gör årets smartaste investering redan idag! Med oss får du dessutom 30% i rotavdrag för arbetskostnaden av installationen - direkt på fakturan. Du som E.ON-kund får dessutom 2000 kr i rabatt.

Fördelar med luftvärmepump

3 skäl att skaffa luftvärmepump

Sänkt värmekostnad

Luftvärmepump är en förhållandevis liten investering som kan bidra till stora besparingar i både stora och små hus. Du kan minska värmekostnader med upp till 50-70%.

Bättre inomhusklimat

Luft-luftvärmepumpens inbyggda filter renar luften från skadliga partiklar och damm. Den ser till att du får en bra inomhusmiljö genom att ständigt förnya luften.

Låg miljöpåverkan

Luft-luftvärmepump hållbar uppvärmningslösning. Den använder energin i utomhusluften för att värma upp inomhusluften.

Fördelar med att välja oss

Skräddarsydd lösning efter dina behov

 • Personlig rådgivning & skräddarsytt förslag

  Våra luftvärmepumpsexperter hjälper dig att ta fram en lösning som passar ditt hus. Vi finns även här med support och felavhjälpning efter installationen.

 • Allt hos samma leverantör

  Vi hjälper dig med allt - från köp, installation till service och garanti. Oavsett vad du undrar över så når du oss på ett och samma telefonnummer.

 • Tryggt och enkelt med 5 års garanti

  Om du köper din värmepump hos oss erbjuder vi gratis hembesök. Med alla våra värmepumpar följer 5 års garanti med.

Behöver du byta ut din gamla pump?

Vi bjuder på nedmonteringen!

Vi är en av få på marknaden som erbjuder kostnadsfri nedmontering av din gamla pump om den nya ska sitta på samma ställe. Vi kan däremot inte ta med oss den gamla pumpen.

Alla våra luftvärmepumpar:

Klarar nordiskt klimat

Kan styras via app

Fungerar även som AC

Har funktion för underhållsvärme


 

Produkter i toppklass till bra priser

Det ska vara enkelt att köpa värmepump. Därför  har våra experter valt ut de bästa luft-luftvärmepumparna på marknaden i olika prisklasser. Vi samarbtar enbart med förstklassiga varumärken och alla våra lutf-luftvärmepumpar är anpassade för att klara nordiskt klimat.

Prisexempel på 3 populära luftvärmepumpar

Mycket pump för pengarna

Innova Balance 12

 • Intelligent luftflödesfunktion

 • Tyst och säker i drift

 • Effektivt luftreningssystem

Pris inkl. installation & 5 års garanti

23 498 kr kr

25 822 kr

E.ON kundrabatt: 2 000 kr

Välkänd & kraftig pump

Panasonic NZ25YKE

 • Tystast på marknaden

 • Partikelfilter för bättre inomhusluft

 • Hög verkningstid till lågt pris

Pris inkl. installation & 5 års garanti

25 844 kr

28 400 kr

E.ON kundrabatt: 2 000 kr

Världsledande teknik

Daikin Stylish XRH30

 • Världsledande inom kyla och värme

 • Snygg design med många finesser

 • Hög verkningsgrad A+++

Pris inkl. installation & 5 års garanti

33 352 kr

36 650 kr

E.ON kundrabatt: 2 000 kr

Så skaffar du luftvärmepump

Kom igång med luftvärmepump

 • Kontakta oss

  Kontakta oss för att få ett skräddarsytt förslag. Våra experter hjälper dig gärna att hitta rätt luft-luftvärmepump för dina förutsättningar.

 • Beställ din luftvärmepump

  Våra rådgivare hjälper dig att beställa ett skräddarsytt paket. Det går även att beställa direkt i vår webbshop.

 • Vi bokar din installation

  Du får en bekräftelse på din beställning och kort därpå kommer vi kontakta dig för att boka tid för installtion.

 • Vi installerar

  Våra certifierade installatörer monterar och kopplar din värmepump. Därefter är det klart! Vi skickar fakturan efter utförd installation.

Få skräddarsytt prisförslag

Fyll i formuläret så ringer vår partner Nordiska kyl-& värmeexperten upp dig och pratar om just dina förutsättningar. Samtalet tar bara 10 minuter. I samtalet får du

 • Skräddarsytt prisförslag som passar just ditt hus förutsättning. Så att du kan få ut maximalt av din investering!
 • Hjälp med rätt placering av inne- och utedelen till pumpen
 • En uppskattning av din besparing
 • En kostnadsfri offert

Har du frågor kring hur vi hanterar och skyddar dina personuppgifter? Läs vår integritetspolicy.

Förbered dig inför sommarens hetta

Gree Amber 25 - oslagbar när det kommer till AC och kyla!

Om du endast är i behov av kyla kan luft-luftvärmepumpen Gree Amber 25 vara ett bra alternativ för dig. Den här luftvärmepumpen är oslagbar när det kommer till AC och kyla! Den är dessutom marknadens billigaste pump med A+++.

Luftvärmepump för fritidshus

Med hjälp av en luft-luftvärmepump kan du få mer stugvärme för pengarna! Funktionaliteter som underhållsvärme och appstyrning kan dessutom förlänga nyttan och säsongen av sommarstugan.

Förläng nyttan av ditt fritidshus med luftvärmepump

Vanliga frågor och svar om luftvärmepumpar

Kostnad och besparing

 • Hur mycket pengar kommer jag att spara?

  Det är helt upp till dina specifika förutsättningar och var i huset du placerar din värmepump. Om du har direktverkande eluppvärmning som utgångsläge så bör du kunna sänka sin förbrukning med 50–70 % och ha en återbetalningstid på 2-3 år. Med okej förutsättningar kring din planlösning och isolering kan du med dagens elpriser spara ihop till en luftvärmepump på cirka 25-30 000 kr på 1-2 år.

 • Ingår insallation och eldragning i priset?

  Installation ingår alltid i priset och inkluderar 5 meter rör. Övrig eldragning går att köpa till vid behov.

 • Vad kostar en luftvärmepump i drift?

  En modern luft-luftvärmepump är mycket energieffektiv och skapar normalt sett 4–5 gånger mer värmeenergi än den förbrukar i el. Ett sätt att jämföra olika värmepumpars effektivitet är att titta på COP eller SCOP.

 • Vad ingår vid utbyte av min gamla pump?

  Vid utbyte av din gamla värmepump så kopplar vi din nya värmepump till samma elanslutning. Vi erbjuder kostnadsfri nedmontering, men vi kan däremot inte ta med oss den gamla pumpen.

Installation och service

 • Gör ni hembesök?

  Vi kommer gärna ut och kikar på plats. Hembesöket är kostnadsfritt om du väljer att köpa din luftvärmepump av oss, annars kostar det 1500 kr. Det går också bra att istället skicka in bilder till oss inför installationen. Läs mer om hembesök här.

 • Hur snabbt kan ni komma?

  Våra normala ledtider är mellan 2-4 veckor. Under högsäsong mellan september-november och juni-augusti kan ledtiderna vara något längre.

 • Vem ringer jag vid garantiärenden eller besvär?

  En av flera fördelar med att köpa din luftvärmepump av oss på E.ON är att alla luftvärmepumpar är köpta direkt i Sverige och kommer med en 5-årig fullgaranti. Om du har problem med din luftvärmepump kan du alltid kontakta oss direkt, så tar vi hand om ärendet.

Vilken luftvärmepump behöver jag?

 • Vilken luftvärmepump ska jag välja?

  Det finns många orsaker som påverka hur du upplever värmen från din pump. Var i världen du bor, din planlösning, vilka andra värmekällor som finns, takhöjden i ditt hus, vilken typ av fönster du har och isolering kan påverka vilken pump som passar dig bäst. Du bör också fundera på vilka extra funktioner du vill att värmepumpen ska ha. Våra värmepumpsexperter hjälper dig gärna att hitta den luftvärmepump som passar dig bäst.

  Kontakta oss

 • Hur stor luftvärmepump behöver jag?

  Luftvärmepumpar har olika effekt och ju starkare den är desto större yta kan den värma upp. Det finns många orsaker som påverka hur du upplever värmen från din pump och därför är storleken på uppvärmningsytan ungefärlig. Din planlösning, takhöjden i ditt hus, vilken typ av fönster du har och isolering kan påverka vilken pump som passar dig bäst. Våra värmepumpsexperter hjälper dig gärna att hitta den luftvärmepump som passar dig bäst.

 • Vad innebär en luftvärmepump anpassad för Norden?

  Det innebär helt enkelt att värmepumpen är anpassad till det klimat vi har i norden och primärt innebär det att det är en maskin som är anpassad för att fungera även när det är kallt ute. Det kan vara speciella komponenter så väl som korrekta avfrostningscykler som gör att pumpen passar för det nordiska klimatet.

 • Vilken luftvärmepump ska jag välja till mitt fritidshus?

  Precis som till ditt vanliga boende behöver du ta hänsyn till geografi, uppvärmningsyta, planlösning och andra värmekällor. Övriga funktioner att tänka på är möjlighet till underhållsvärme och fjärrstyrning. Alla luftvärmepumpar vi säljer har både underhållsvärme och fjärrstyrning.

  Läs mer om luftvärmepumpar till ditt fritidshus

 • Ska jag välja luft-luftvärmepump eller luft-vattenvärmepump?

  Det beror helt på vilket värmesystem du har i det hus eller det fritidshus som du vill installera värmepumpen i. Både luft-luftvärmepumpar och luft-vattenvärmepumpar bygger på att överföra energi från utomhusluften för att generera värme. Luft-vattenvärmepumpen leder värme till ett vattenburet värmesystem medan luft-luftvärmepumpen avger värmen direkt in i huset. Det gör att luft-luftvärmepumpen kan passa fler typer av hus och är en enkel åtgärd när du vill effektivisera uppvärmningen. Vi erbjuder ett utbud av marknadens bästa luft-luftvärmepumpar, men just nu inga luft-vattenvärmepumpar. Utforska våra luft-luftvärmepumpar här.

Hur funkar det?

 • Hur fungerar en luftvärmepump?

  En luft-luftvärmepump utvinner energi ur luften utomhus och omvandlar den till värme eller kyla inomhus, med hjälp av smart kompressorteknik. Utedelen och innedelen sitter ihop med kopparrör som transporterar det köldmedium som är nyckeln till energiutvinningen. Innedelen sprider värmen eller kylan inomhus via sin fläkt. Normalt ger en luft-luftvärmepump runt 4-5 gånger mer i värmeenergi än den förbrukar i el-energi. Luftreningen är konstant igång och fångar normalt upp cirka 99 % av alla allergener, bakterier, virus, damm, mögel och pollen.

 • Vad är COP och SCOP?

  COP står för "Coefficient of performance" och är ett sätt att mäta verkningsgraden, det vill säga hur mycket värmeenergi du får ut av tillförd el.

  SCOP står för "Sesonal coefficient of performance" och är precis som COP ett sätt att mäta verkningsgraden, men som tar hänsyn till olika utomhustemperaturer. Värmepumpens SCOP ger en mer rättvis bild av hur effektiv värmepumpen är än genom att enbart titta på COP.

 • Hur länge håller en luftvärmepump?

  Under normala förhållande håller en luftvärmepump i 10–15 år. Det förutsätter en normal drift och att du sköter din anläggning enligt tillverkarens hänvisningar. Vi rekommenderar att serva sin pump inom vissa intervall eftersom flera tillverkare har detta som krav för att få full garanti.

 • Hur renar en luftvärmepump inomhusluften?

  Dagens luftvärmepumpar har filter som tar upp damm och andra större partiklar. Vissa modeller har dessutom extra reningsprocesser som tar hand om bakterier, lukter, allergener och andra små partiklar.

 • Behöver en luftvärmepump service?

  För att få ut så mycket som möjligt av din luftvärmepump och maximera besparingen är det viktigt att pumpen ibland rengörs. Genom att beställa rengöringsservice ungefär vartannat år bibehåller du effekten och förlänger livslängden på din luftvärmepump. Därmed får du snabbt tillbaka omkostnaden av servicen, då pumpen håller sig starkare och längre. I shoppen kan du enkelt beställa rengöringsservice av våra auktoriserade installatörer.

 • Är en luftvärmepump tyst?

  Ljudnivån är naturligtvis viktig för många värmepumpsköpare. De värmepumpar vi har valt ut tillhör marknadens tystaste och innedelen har en ljudnivå på runt 20 dB(A). Det kan jämföras med att ett sovrum som anses vara tyst har en ljudnivå på 20-30 dB(A).