På toppen av Romeleåsen har du utsikt i alla väderstreck över den skånska landsbygden. Den gamla jaktstugan som en gång i tiden var belägen på platsen har idag förvandlats och byggts ut till ett populärt spahotell, som lockar gäster från stora delar av Sverige.

Omvandlingen från jaktstuga till spahotell har varit omfattande, men hela tiden har grundarna av hotellet haft miljön i åtanke.

– The Lodge är omringat av skog och natur. Och lika självklart som vi är måna om att våra gäster mår bra är vi minst lika måna om att naturen mår bra, säger Camilla Persson, försäljning- och marknadschef på The Lodge.

Camilla Persson berättar att hållbarhetstänket hela tiden har funnits som en röd tråd inom The Lodge. Allt ifrån att använda lokalt material för utbyggnaden av hotellet till att ställa hållbara krav på såväl mat som städningsprodukter.

Laddstolpar en allt mer viktig del

Som ett nästa steg i hållbarhetsarbetet har spahotellet nu valt att, i samarbete med E.ON, installera laddstolpar, där besökarna kan ladda sina elektrifierade bilar.

– Eftersom ingen kollektivtrafik går ut till hotellet och vi ser en ökad tillströmning av människor är det extra viktigt att vi gör det vi kan för att minska koldioxidutsläppen,     exempelvis genom att våra gäster har möjligheten att ladda sina elektrifierade bilar på vårt hotell, säger Camilla Persson.

E.ON laddstolpe

Antalet elektrifierade bilar i Sverige har det senaste året ökat stort. Vilket nu börjar märkas bland hotell runt om i landet. Har du nyligen sökt efter ett hotell på nätet? Då har du kanske sett att man nu kan sortera hotell beroende på om det finns just laddningsmöjligheter eller inte.

– Vi har sett att laddstolpar är en viktig service för våra kunder. Men jag tror också det är viktigt att erbjuda hållbara alternativ, dels för att ta hand om miljön men även för att visa gästerna att var vi står i miljöfrågan. Eftersom hållbarheten är en självklar del i vårt hotell är det även en självklarhet att våra gäster ska kunna resa hit på ett hållbart sätt, säger Camilla Persson.

Utomhuspool på spaet.