Teckna det elavtal som passar dig

Teckna nytt, förnya eller flytta elavtalet? Hitta alternativet som passar dig bäst här.

Förnya befintligt elavtal

För dig som är E.ON-kund och vill förnya eller byta ditt elavtal enkelt.

Teckna elavtal på ny adress

För dig som ska flytta och vill teckna elavtal på din nya adress.

Teckna elavtal på nuvarande adress

För dig som vill teckna elavtal där du bor, eller för t.ex. en sommarstuga.

 • Elavtal med förnybar energi Du får el från förnybara källor som sol-, vind-, vatten- och biokraft.

 • Välkomst- eller flyttgåva Du får en välkomst- eller flyttgåva ifrån vår webbshop.

 • Tryggt och schysst bemötande Vi är stolta över våra certifieringar Schysst Elhandel och Trygg Kundkontakt.

 • Förenkla din vardag med vår App Få koll på din elförbrukning med vår app i mobilen.

Hur tecknar jag elavtal hos E.ON?

Teckna elavtal hos E.ON är enkelt, oavsett om du ska flytta, förnya eller teckna nytt. Ska du flytta eller teckna nytt elavtal så behöver du fylla i ett formulär med bland annat postnummer, personnummer och bostadstyp. Ska du förnya ditt nuvarande avtal behöver du endast logga in. Därefter kan du enkelt välja det elavtal som passar dig bäst.

När du tecknar elavtal hos E.ON får du alltid en smart mix av förnybar energi. Enkelt och smart!

Tänk på att om du ska teckna ett nytt elavtal behöver du även ditt anläggnings-id. Det hittar du på din nätfaktura och börjar alltid med 735 999.

Elpriser - Välj ett bra pris

Tycker du att du har högt elpris på dina elräkningar eller är det dags att välja ett elavtal till ditt hem? Vi vill att du ska känna dig trygg i ditt val av elavtal. Därför listar vi det du behöver veta om elpriser här. 

Tips om att välja elavtal

Våra certifieringar

Vi är stolta över våra certifieringar Schysst Elhandel och Trygg Kundkontakt, som vi har blivit tilldelade för vårt kundfokuserade arbete. Certifieringen för Schysst Elhandel tilldelas företag som förbinder sig till arton kundlöften, framtagna av Energiföretagen Sverige i samarbete med bland annat Konsumentverket och Energimarknadsinspektionen.

Utmärkelsen Trygg kundkontakt delas ut årligen av branchföreningen Kontakta till företag som lever upp till deras högt ställda krav på trygg och seriös försäljning och kundservice via telefon och digitala kanaler.

swe-840x250-elhandel-kundkontakt.jpg

Ett enkelt och viktigt val för miljön

När du väljer el från förnybara energikällor är du med på resan mot ett förnybart Sverige. Då är du nämligen med och driver utvecklingen av förnybara energikällor så att fler hem kan drivas av naturens krafter, inte på dess bekostnad.

Solstrålar genom löv

Solenergi

Energin från solens strålar har potential att täcka hela världens energibehov. Tusen gånger om. Häftigt va? Investeringarna i solkraft ökar hela tiden – och ju mer solenergin byggs ut, desto mer sjunker kostnaderna.

Vindkraft

Vindkraft

Så länge det blåser kan vi utnyttja vindens rörelsekraft och generera el till dig - utan att tära på jordens resurser i onödan. Vindkraftverken producerar som mest el under den blåsiga vintern, när efterfrågan är som störst. Effektivt, eller hur?

Vatten

Vattenkraft

Nästan hälften av Sveriges el kommer från just vattenkraft. Dessutom är vattenkraft en av de renaste energikällorna vi har, eftersom den fylls på helt naturligt och energin utvinns från vattnets rörelse.

Läs mer om förnybar energi

Fast eller rörligt elavtal?

Rörligt avtal – det flexibla valet

Rörligt elpris passar dig som har marginal att klara tillfälliga pristoppar, eftersom det följer upp- och nedgångar på elbörsen. Du kan när som helst binda ditt elpris.

 • Chans till lägsta pris

 • Bästa valet över tid

 • Välj till pristak eller bind när du vill

 • Följer med om elpriset stiger

Fast avtal – det trygga valet

Utgör elen en stor del av dina kostnader? Ett fast elpris påverkas inte av marknadens toppar och dalar. Och du väljer själv hur länge du binder upp dig.

 • Trygghet

 • Ett pris hela avtalstiden

 • Inga prishöjningar

 • Följer inte med om elpriset sjunker

Läs mer om våra elpriser

Vad tycker våra kunder?

Ikon med man

Jag har fått fin och snabb service i mina ärenden och gav mig goda råd om vilket avtal som skulle passa mig bäst. En stabil och säker leverantör vilket är en trygghet för mig som kund.

Ikon med man

Fakturorna är lätta att förstå och jag tycker om deras tjänst där man lätt kan följa sin förbrukning och jämföra med tidigare månaders. Jag blir alltid påmind när avtalet börjar löpa ut.