Teckna elavtal och få full kontroll på din elkostnad

Få ett smart digitalt elavtal och sänk dina kostnader

Se ditt pris och jämför elavtal

Få makten över elen

När du blir kund hos oss får du ett komplett paket som enkelt ger dig full koll på din förbrukning och hjälper dig att sänka dina elkostnader.

 • Elavtal som hjälper dig sänka elkostnaden
 • Gratis app som ger dig full förbrukningskoll
 • Fri support och personlig rådgivning
 • El från förnybara källor
 • Erbjudanden på solceller, värmepump och elbilsladdning

Gratis personlig rådgivning

Har du frågor om elavtal och hur du kan sänka dina elkostnader? Få rådgivning av vår prisbelönta kundsupport, öppen vardagar.

Skräddarsydda elavtal

Se vilket elavtal som passar dig

Alla har olika behov och beteenden när det kommer till elanvändning. Därför kan du välja mellan olika elabonnemang hos oss. Vi hjälper dig att välja ett elavtal som passar dig bäst.

Populärt val

Timpris

Priset ändras varje timme

Lönsamt val för dig som bor i hus och kan flytta din förbrukning av el till när den är som billigast på dygnet. Ett extra bra elavtal för dig som har solceller eller laddar bilen hemma. 90 % av våra kunder som valt timavtal har sänkt sina kostnader. Passa på och testa timavtal – du kan byta till andra elavtal när du vill.

   

Rörligt månadspris

Priset ändras varje månad

Ett elavtal för dig som vill använda el när du vill på dygnet utan att dina kostnader påverkas. Passar särskilt bra för dig som bor i lägenhet. Du kan byta till andra elavtal när du vill.

   

Fast pris

Priset är fast över en längre period

Ett elavtal för dig som vill ha samma pris över en längre period och använda el när du vill på dygnet utan att kostnaderna påverkas.

Gratis app

Få full koll i mobilen

Gratis app som enkelt ger dig full kontroll och personliga rekommendationer. 

 • Följ din elförbrukning och kostnader
 • Få personliga sparrekommendationer
 • Se hur din förbrukning fördelas över tid
 • Betyg i App store: 4 av 5
Kundservice-medarbetare elavtal gratis rådgivning på telefon

Fri support

Få gratis rådgivning

Har du frågor om ditt elavtal eller hur du kan sänka dina elkostnader? Våra prisbelönta kundservice-medarbetare finns tillgängliga för dig via telefon eller chat.

Förmåner för dig som är kund

Sänk din elräkning rejält med våra trygga lösningar

Teckna nytt elavtal med oss så får du tillgång till de bästa erbjudandena på våra energilösningar. Dessutom får du allt enkelt samlat från en och samma trygga leverantör.

Solceller

Halvera din elräkning

Du som skaffar solceller hos oss och är eller blir elhandelskund får extra bra betalt för din solel, spotpris + 20 öre per kWh*

Värmepump

Sänk värmekostnaden med 70 %

Du som är eller blir elavtalsskund får 2000 kr rabatt på värmepump

 

Ladda elbil

Ladda billigare var du än är

Du som är eller blir elhandelskund får 500 kr rabatt på laddbox och upp till 20 % rabatt på vägen
 

KOM IGÅNG

Så får du full kontroll på dina elkostnader

Testa oss

Börja med att utforska våra elavtal och välj det som passar dig bäst att börja testa med. Teckna elavtal med oss och få friheten att byta mellan timavtal och månadsavtal.

Få kontroll i appen

När du blir kund kan du logga in i appen och enkelt följa din förbrukning. Appen ingår gratis i ditt abonnemang.

Sänk din förbrukning

Du får sparrekommendationer i appen och kommer igång och sänker din förbrukning direkt.

     

Det här tycker våra kunder

Smidig app som hjälper till att få koll och kontroll på energiförbrukning. Kunde spåra min utefrys när den löpte amok och förbrukade mängder med ström.

Kund i Stockholmsområdet

Det var enkelt när jag ville byta till timpris och jag fick tydlig information. Mycket bra app för att följa min elförbrukning.

Kund i Småland

Det är ett stort, tryggt företag som vi har också beställt solpaneler ifrån.

Kund i Skåne
Familj laddar elbil billigt

Alexander halverade sin elräkning

När Alexander och hans familj bytte till timpris med E.ON sänkte de elräkningen rejält. Se hur Alexander halverade sina elkostnader

Vanliga frågor och svar om elavtal

 • Vilket elavtal är bäst?

  Det bästa elavtalet är ett avtal som passar dina egna behov. Vissa vill ha ett fast elpris och vissa vill ha ett rörligt pris som följer spotpriset.


  Välj och teckna bästa elavtalet här

 • Vilket elavtal ska jag välja?

  Timpris
  Om du bor i hus och kan flytta din förbrukning av el till när den är som billigast på dygnet så rekommenderar vi Timpris. Timpris passar även extra bra för dig som har solceller eller laddar bilen hemma.

   

  Läs mer om timpris


  Rörligt månadspris
  Om du vill använda el när du vill på dygnet utan att dina kostnader påverkas, så rekommenderar vi rörligt månadspris. Passar särskilt bra för dig som bor i lägenhet. Du kan byta till andra elavtal när du vill.

   

  Läs mer om rörligt månadspris

   

  Fast pris
  Om du vill ha samma pris över ett helt år och använda el när du vill på dygnet utan att kostnaderna påverkas, rekommenderar vi årsavtal med fast pris.

  Läs mer om fast pris

 • Hur tecknar jag elavtal?

  Att teckna ett elavtal kan du göra på olika sätt men vi tycker det är smidigast att teckna ett elavtal på eon.se. Då följer du bara de stegen och sen är du färdig.

   

  Teckna elavtal här

 • Vilket elavtal har jag?

  För att se vilket elavtal du har kan du titta på din senaste faktura eller logga in på ditt elhandelsbolags hemsida. Om du är elhandelskund hos E.ON hittar du det enklast i appen eller genom att logga in på Mitt E.ON.
   

  Logga in för att se ditt elavtal

Certifierade och trygga elavtal

Schysst Elhandel, logotyp för certifiering

Schysst Elhandel

Schysst elhandel är en certifiering framtagen av Energiföretagen Sverige som innebär att vi som elhandelsföretag avger 18 kundlöften till dig som tecknar elhandelsavtal med oss. Kundlöftena går längre än lagen kräver och de har kommit till för att du som kund ska känna dig trygg i ditt val av elavtal. Det ska helt enkelt vara tydligt vad det innebär att teckna elavtal med oss och du ska kunna lita på oss som elhandelsföretag.

Trygg Kundkontakt, logotyp för certifiering

Trygg kundkontakt

Trygg Kundkontakt är en kvalitetsutmärkelse till företag som hanterar kundkontakter via telefon och digitala kanaler. Utmärkelsen ökar tryggheten för kunder genom att lyfta fram vilka företag som är seriösa. Det innebär att du alltid kan känna dig trygg med att teckna nytt elavtal med oss.

Du kanske är intresserad av

* Vi köper överskottsproduktionen från din solcellsanläggning, för spotpris + 20 öre per kWh, under maximalt ett års tid, förutsatt att du har köpt solcellsanläggningen genom oss, använder den huvudsakligen för eget bruk, gör av med mer el än du producerar på ett kalenderår, har anläggning med installerad effekt som understiger 43,5 kWp samt har ett pågående elhandelsavtal med oss.