Priser på olika elanslutningar

Vad en elanslutning kostar beror lite på vad du ska göra hemma. Därför har vi tagit fram vanliga ärenden hos oss för att du ska kunna få en rättvis bild. Men tänk på att priserna som visas är ungefärliga priser inklusive moms. Vill du ha en prisindikation på vad just din anslutning skulle kosta gör en prisförfrågan.

Ny elanslutning

En ny elanslutning mellan 16-25 A har en engångskostnad på 36 250 kr. Är avståndet mellan mätarskåp och anslutningspunkten större än 200 m eller om säkringen är större än 35 A beräknas avgiften individuellt.

Tillfällig elanslutning

En tillfällig anslutning mellan 16-63 A kostar 5875 kr, efter 18 månader tillkommer en månadskostnad på 750 kr. Är säkringsstorleken 80-250 A kostar det 6 875 kr, efter 36 månader tillkommer en månadskostnad på 750 kr. 

Öka eller minska säkringen

Att höja säkringen till 25 A kostar inget. Höjer du däremot till över 25A får du en offert från oss. Tänk på att grävning, återställning, förläggning av rör utförs på din bekostnad. Ändringen medför även ändrade abonnemangskostnader.

Flytta ditt mätarskåp

Att flytta eller byta mätarskåpet kostar 3250 kr (max 25 A och om tillkommande ledningslängd är max 20 meter). Att flytta mätaren från placering inne till ett mätarskåp ute tar vi inget betalt för (max 25 A och 20 meter). Men arbete så som grävning eller förläggningar av rör bekostar du själv.

Ny mätare

Behöver du en extra mätare på din elanslutning kostar det inget extra förutsatt att kapaciteten på anslutningen inte förändras eller att inga andra extra arbeten behövs. 

Återanslutning

Att återansluta en fastighet kostar oftast 3250 kr, om elnätet fram till fastigheten finns kvar och att det gäller maximalt 25 A. Är elnätet borttaget eller om säkring är större än 25 A får du en offert från oss. Tänk på att grävning, återställning, förläggning av rör utförs på din bekostnad.

Gör en prisförfrågan

Vill du ha en prisindikation på vad en anslutning skulle kosta kan du skicka in en förfrågan i formuläret nedan. En offert får du först efter att din elektriker har anmält ditt ärende.

Har du frågor kring hur vi hanterar och skyddar dina personuppgifter? Läs vår integritetspolicy.

Hur funkar en elanslutning?

Ska du renovera, dra in el till ditt nya hus eller bygga nytt? Kul! Vi finns här för alla typer av ärenden som rör din elanslutning. Och så här går det till, steg för steg.

Ansluta solceller

Det kostar inget att ansluta sina solceller till elnätet förutsatt att man inte ansluter mer effekt än vad sin elanslutning är dimensionerad för.