Vad innebär ett fast elpris? 

Ett fast elpris innebär att du som kund får ett avtalat fast pris att betala per kilowattimme (kWh) som inte påverkas av toppar och dalar på elmarknaden. Det enda som påverkar ditt slutpris är hur mycket el du använder. Hos oss kan du välja ett fast elpris på 1 år. 

Ska man binda elpriset?

Om elen är en stor del av dina kostnader kan det vara tryggt att veta exakt hur mycket du kommer att betala för varje kilowattimme. Du har kanske gått i tankar kring om du ska binda elpriset? Det finns flera fördelar med en fast avgift på el men framförallt får du ett fast elpris utan att behöva tänka på, eller ta hänsyn, till elmarknadens upp- och nedgångar.

  • Ett fast elpris under ett år
  • Ett tryggt elavtal
  • Inga prishöjningar
  • Elpriset följer inte med ner när marknadspriserna sjunker

Teckna ett elavtal

Vilken avtalsform som passar dig beror på en rad olika saker. Hitta rätt elavtal utifrån dina förutsättningar. 

Elavtal med rörligt elpris

Vill du att ditt elpris ska följa elmarknaden är ett rörligt elavtal rätt för dig.

Aktuella elpriser

Vill du veta vad det rörliga elpriset ligger på just nu i ditt område?

Varianter av fasta elpriser

Expertförvaltat elpris

Med expertförvaltat elpris är du med i en inköpspool tillsammans med andra av våra kunder. När våra experter sedan bevakar elpriset och gör inköp drar de nytta av storleken på er gemensamma förbrukning, vilket betyder lägre elpris för dig. På så sätt säkrar du även upp el i större portioner istället för att du ska köpa elen vid ett tillfälle och till ett visst pris.

Nyfiken på att läsa mer? Här hittar du allt om våra olika elpriser.

Bör jag ha fast eller rörligt elpris om jag har villa eller lägenhet?

Det är svårt att ge tydliga rekommendationer på om du bör skaffa ett fast eller rörligt elavtal beroende på om du bor i villa eller i lägenhet då det beror väldigt mycket på dig som person och vilka förutsättningar du har. För villaägare kan utgifterna variera mer då det vanligtvis förbrukas mer el i ett hus än en lägenhet vilket innebär att det blir viktigare att ha marginal för eventuella pristoppar när du har ett rörligt elpris. Samtidigt kan du som bor i villa spara pengar på att ha rörligt elpris när kostnaden för elpriset går ner. Detta gäller även för dig som bor i lägenhet även om elkostnaden generellt sett brukar vara lägre. 

Mer information om framtida elpriser och vår prognos under aktuella elpriser.

Avtalsvillkor

Här hittar du alla villkor för våra avtal.

Om du inte tecknar ett elavtal

Det är alltid mest förmånligt att själv välja elavtal.