Timpris el

Sänk elkostnaderna med timpris

För dig som vill ta kontroll på din förbrukning och ha elpris per timme erbjuder vi ett av marknadens bästa timprisavtal.

Följ sänkta elkostnader med timpris på el i vår app.

Populärt val!

Timprisavtal + gratis app

Med timprisavtal varierar elpriset timme för timme, istället för att du betalar samma pris per kWh per månad eller år. Vårt timpris baseras till 100% på elbörsens spotpris, vi har inga dolda avgifter och erbjuder ett av marknadens lägsta timpris. 90% av våra kunder som testar timpris sänker sina elkostnader. Dessutom får du vår app helt gratis så att du kan styra din förbrukning mot de billigaste timmarna.

Passa på att testa timpris på el!

Är du osäker på om timpris kommer att sänka dina elkostnader? Timpris passar inte alla, hos oss kan du testa och snabbt se om det lönar sig. Du kan byta till rörligt månadspris när du vill.

 • Inga dolda avgifter
 • Avsluta eller byt elavtal när du vill
 • Gratis app
 • Rabatter på solceller, laddboxar och värmepumpar

Fördelar med timprisavtal hos E.ON

Ett av marknadens lägsta timpris

I alla timprisavtal på marknaden tillkommer bland annat inköpskostnader och myndighetsavgifter i själva timpriset. Vårt timprisavtal baseras till 100% på elbörsens spotpris, vi har inga dolda avgifter och låg avgift för elcertifikat. Därför kan vi erbjuda ett av marknadens lägsta timpris.

Smarta produkter

Timprisavtal passar extra bra med fler energismarta lösningar som kan sänka dina elkostnader - exempelvis solceller, laddbox och värmepump. Som elkund får du tillgång till de bästa erbjudandena på våra energilösningar. Dessutom får du allt enkelt samlat från en och samma trygga leverantör.

Gratis personlig rådgivning

Vår support finns alltid ett samtal bort. Vår prisbelönta kundservice hjälper dig gärna om du har frågor om ditt elavtal och hur du kan sänka dina elkostnader. Vi finns tillgängliga både på telefon och via chatten.

Full flexibilitet

Kom igång och testa vårt timprisavtal! Du kan när som helst välja att avsluta eller byta till ett rörligt månadspris. Vi hjälper dig att välja elavtalet som passar din elanvändning bäst och som ger dig den lägsta kostnaden.

Vad är timpris el?

Med timprisavtal sätts och debiteras du för elen du använder timvis och får därmed ett nytt elpris varje timme. Ett timprisavtal följer spotpriset på elbörsen och kan ändras mycket över dygnet. Timpris på el passar dig som har möjlighet att styra din förbrukning mot de timmar då spotpriset är som lägst och extra bra för dig som laddar bilen hemma eller har solceller på taket.

 • När passar rörligt månadspris bättre?

  Om du vill använda el när du vill på dygnet utan att dina kostnader påverkas är oftast ett rörligt månadspris vara ett bättre alternativ. Läs mer om alla våra elavtal här.

Styr elanvändningen efter när elen är som billigast på dygnet.

Med timprisavtal undviker du höga pristoppar

Timpris på el är lönsamt för dig som bor i hus och har möjlighet att styra din elanvändning efter när elen är som billigast på dygnet. Som elkund får du appen gratis. Där följer du enkelt spotpriset och får full kontroll över din förbrukning för maximal besparing.

Betyg i app store: 4/5
Kommentar om eo.ns smidiga app

90% av våra kunder som gått över till timpris har sänkt sina elkostnader

Baseras på 4 400 hushåll som i genomsnitt sparade 15% på kWh-priset jämfört med rörligt månadspris. De 10% som inte sparade med timpris kan enkelt byta till ett rörligt månadspris.

Alexander och hans familj sparar med timpris på el.

Alexander halverade sin elräkning med timpris

20-50% lägre elräkningar jämfört med ett rörligt månadspris – så ser det ut hemma hos Alexander och hans familj sedan de gick över till timpris hösten 2021. Läs mer om hur Alexander och familjen sänkte sina elkostnader.

Spara ännu mer med smarta produkter

Vi erbjuder smarta energilösningar som passar bra med timpris på el. Hos oss får du allt samlat hos en och samma trygga leverantör.

 • Laddbox

  Ladda billigare med timpris. Just nu får du 4000 kr i rabatt på Garo Laddbox Design

Vanliga frågor och svar om timpris

 • Vad ingår i timpriset?

  Timpriset består av flera olika delar som tillsammans utgör det priset du betalar för din el. Nedan är ett exempel för augusti 2022 i elområde 3.

   

  Kundens individuella snittpris – 208,65 öre / kWh

  Du som kund förbrukar oftast olika mycket el i de olika timmarna under månaden. Det betyder att det inte går att enkelt härleda eller se hur det genomsnittliga priset för just dig är beräknat. Kort förklarat beräknas det genomsnittliga priset genom att först räkna fram den totala kostanden för elen du förbrukat i månadens alla timmar och därefter dividera denna kostnad med din totala förbrukning. Så här:

   

  Dag 1/8, timme 00-01
  Förbrukning: 2 kWh
  Spotpris: 12,47 öre/kwh
  Kostnaden i denna timme blir då: 24,94 öre

   

  Dag 1/8, timme 01-02
  Förbrukning: 3 kWh
  Spotpris: 11,64 öre/kwh
  Kostnaden i denna timme blir då: 34,92 öre

   

  Dag 31/8, timme 23-00
  Förbrukning: 2 kWh
  Spotpris: 26,58 öre/kwh
  Kostnaden i denna timme blir då: 53,16 öre

   

  När månaden är över summeras kostnaden för alla timmar. Detta är det belopp som din faktura baseras på (nedan prisparametrar tillkommer också). I detta exempel är den totala kostnaden 1423 SEK för alla timmar.

   

  Kundens totala förbrukning under månaden i detta exempel är 682 kWh.

   

  För att beräkna snittpriset (i rubriken ovan) divideras 1423 SEK med den totala förbrukningen 682 kWh, vilket resulterar i snittpriset 208,65 öre/kWh.

   

  Detta innebär alltså att med Timprisavtal fördelar sig din förbrukning på månadens timmar exakt så som du har förbrukat elen, till skillnad från Rörligt Pris där det är kollektivets förbrukningsmönster som bestämmer på vilka timmar din förbrukning ska fördelas under månaden.

   

  Inköpskostnad – 2,1 öre / kWh
  Inköpskostnaden består av myndighetsavgifter och kostnader som vi som elleverantör har i samband med inköpet av el, till exempel avgifter till Svenska Kraftnät och till elbörsen Nordpool.

   

  Elcertifikat - 0,32 öre / kWh
  Elcertifikat är ett marknadsbaserat stödsystem som finns för att öka produktionen av förnybar el. Systemet möjliggör att producenter av förnybar el får ett elcertifikat av staten för varje producerad megawattimme el. Producenterna kan sälja elcertifikaten till elleverantörer som är skyldiga (enligt lag) att köpa och annullera en viss mängd elcertifikat i förhållande till sin elförsäljning.

   

  Påslag - 6,00 öre / kWh
  Påslaget vi lägger på för att täcka kostnader för administration samt vår förtjänst.

   

  Totalt exklusive moms – 217,07 öre / kWh
  Moms 25% - 54,27  öre / kWh
  Totalt inklusive moms – 271,34  öre / kWh

 • Är elen billigare på natten?

  Timkostnaden för el varierar och därmed även när på dygnet det är billigare elpriser. Men generellt är elen billigare på natten, när de flesta sover och inte använder lika mycket el. Om du använder mycket el på natten när du sover så kom ihåg att kontrollera att din brandvarnare fungerar.

 • När är elen som billigast?

  Det finns inget rakt svar på när på dygnet det är billigast elpris, men det går att se mönster över tid. Oftast beror det lägre priset på att färre människor använder el. Timpriser på el baseras på elbörsen idag, det vill säga Nordpools spotpris timme för timme.

 • Vilken tid på dygnet är elen billigast?

  En viktig förutsättning för att ha fördelar av ett timprisavtal el är att du har möjlighet och intresse att följa elpris under dygnet. Oftast är elpriset högre under de timmar då flest använder el, och tvärtom billigast när förbrukningen går ner. Med vårt timprisavtal följer du enkelt spotpriset i vår app.

 • Hur sänker jag mitt elpris?

  Om du tror att du har rätt förutsättningar för ett timprisavtal kan du sänka dina elkostnader med det. Men glöm inte att den billigaste elen är den du inte använder. Att spara energi är det som ger störst effekt på kort sikt.

 • Vad är skillnaden mellan spotpris och timpris?

  Spotpriset är det som sätts på elbörsen Nordpool, och som ligger till grund för både rörligt pris-avtal och timprisavtal. Timpris är E.ONs namn på det avtal som baseras till 100 % på spotpriset. I kostnaden för timprisavtal tillkommer sedan bland annat myndighetsavgifter och kostnad för elcertifikat.

 • Behöver jag byta min elmätare för att få timmätning på el?

  För att ha timpris på el behöver du en elmätare som klarar av att mäta förbrukningen på timnivå. Om du inte har en sådan ser vi till att skicka en förfrågan till ditt nätbolag om att byta mätaren. Det kostar ingenting att få din elmätare utbytt. I väntan på en mätare som klarar timmätning får du rörligt månadspris hos oss.