Väntar lata dagar och semester i nya fritidshuset? Kom ihåg att teckna elavtal så att första tiden i sommarstugan blir så som du har drömt om. 

En oas att längta till

Stuga, torp, sommarstuga, sommarhus, fjällstuga eller lantstället? Oavsett vad ni kallar det nya fritidshuset är det ett komplement till ett permanent boende, alltså att du bara bor där under vissa delar av året. Livet på landet är oftast enklare och har inte samma moderniteter som ett permanent boende. Diskmaskin och tvättmaskin kanske hör till det fasta boendets lyx. Medan el och rinnande vatten oftast hör till våra baskrav – även när det kommer till en enkel oas.

El till fritidshuset

Har du precis tagit över eller köpt ett fritidshus? Då är det dags att säkra upp så att elen är igång när ni kommer dit första gången.

Teckna extra elavtal till ditt fritidshus och sommarstuga

Som befintlig kund kan du enkelt teckna ett extra avtal så du får förnybar el även till fritidshuset.

Vill du bli kund hos E.ON?

Här kan du jämföra och teckna elabonnemang till ditt fritidshus.

Vad kostar det att ansluta el till fritidshuset?

Funderar du på att modernisera fritidshuset genom att dra in el? Eller är huset nybyggt och behöver anslutas till elnätet? Här kan du läsa steg för steg vad du behöver göra för att fixa en elanslutning.

Hur mycket det kostar att ansluta ditt fritidshus till elnätet beror på hur långt avståndet är mellan huset och anslutningspunkten och hur stor säkring som behövs. Vi har samlat priser för olika elanslutningar, till exempel engångskostnaden för en ny anslutning där avståndet är mindre än 200 meter och säkringen mellan 16 och 25 A. Om du vill ha en prisindikation på vad just din anslutning skulle kosta kan du göra en kostnadsfri prisförfrågan.

Vad är normal elförbrukning i fritidshus?

Vad som är normal elförbrukning i fritidshus är svårt att säga eftersom det beror på många olika faktorer. Hur ofta och hur länge vistas ni i huset? Är du där ensam, med hela familjen eller tillsammans med hela släkten och kommer alla vänner på besök? Kommer ni bara att vara där under sommaren eller året runt? Många fritidshus värms upp med direktverkande el och då ökar elförbrukningen om huset behöver stödvärme under vintern. 

Vill du ha hjälp med att välja elavtal? 

Vi finns här för dig så att du välja rätt elavtal utifrån dina förutsättningar. Boka ett kostnadsfritt samtal med oss där vi pratar elavtal med dig.

Boka tid