Avbrottsersättning och skadeanmälan

Vår ersättningstjänst erbjuder det snabbaste och enklaste sättet att få information om avbrottersättning eller begära kompensation för kostnader efter ett strömavbrott, elfel eller andra kostnader som orsakats av E.ON Energidistribution.

Är du osäker på vad som gäller för att få ersättning? Läs mer nedan innan du loggar in.

Tjänsten är inte tillgänglig för tillfället. Vänligen försök igen om en stund.

Tack för att du loggat in på Mitt E.ON. På de här sidorna kan E.ON-kunder se sina fakturor, hålla koll på sin förbrukning, följa sina anslutningsärenden samt ta del av andra tjänster.

Såvitt vi kan se är du inte kund hos oss. Men vill du teckna elavtal med oss blir vi självklart glada!

E.ON kanske redan levererar elen till ditt hem? Här är några möjliga orsaker till att det ser ut som att du inte är E.ON-kund:

  1. Det är någon annan i ditt hushåll som står för era E.ON-avtal
  2. Du har precis blivit kund hos oss, och våra system har inte hunnit registrera dig än
  3. Du är företagskund med organisationsnummer som har loggat in med BankID. Är du företagskund med organisationsnummer ber vi dig att logga in med användarnamn och lösenord.
  4. Du är företagskund med fler än 4 anläggningar. Har du fler än 4 anläggningar ber vi dig att logga in på E.ON Navigator.
  5. Tjänsten är inte tillgänglig för tillfället. Var god försök igen om en stund.

Tjänsten är inte tillgänglig för tillfället. Vänligen försök igen om en stund.

Har du inte Mobilt BankID? Logga in med kundnummer istället.

Ersättning vid längre strömavbrott

Om du drabbas av ett sammanhängande strömavbrott som varar i mer än 12 timmar, har du rätt till avbrottsersättning. Du behöver inte anmäla detta till oss, utan vi återkommer till dig med besked. 

Avbrottsersättningen ska täcka skador och kostnader som kan ha uppstått vid ett längre strömavbrott, som ex. förstörd mat. Avbrottsersättningen kan även jämkas mot eventuell ersättning i en skadeanmälan, om dessa ersättningar avser samma avbrott. 

Hur stor ersättning du får från oss beror på hur länge avbrottet varar och när avbrottet skedde.

För avbrott efter 2023-01-01 gäller följande:

12-24 timmar: minst 1100 kronor
24-48 timmar: minst 2200 kronor

Se alla ersättningsnivåer för avbrott från 1 januari 2023

För avbrott fram till 2022-12-31 gäller följande:

12-24 timmar: minst 1000 kronor
24-48 timmar: minst 2000 kronor

Se alla ersättningsnivåer för avbrott fram till 31 december 2022

 

Avbrottsersättningen dras automatiskt av på din elnätsfaktura, normalt inom 3 månader efter att avbrottet inträffade, beroende på ditt fakturaintervall.

Har du haft ett längre strömavbrott och undrar om du är berättigad till avbrottsersättning? Använd vår digitala ersättningstjänst för att kolla.

Skadeanmälan

Du gör enklast en skadeanmälan efter strömavbrott genom att logga in i vår digitala tjänst. Då får du snabbare återkoppling på ditt ärende och kan följa status.

Är du företagskund och har drabbats av kostnader för ditt företag? Tänk då på att skadan måste ha orsakats av vårdslöshet eller försummelse från E.ONs sida för att ersättning ska betalas ut. Rätten till ersättning omfattar inte ren förmögenhetsskada.

Läs mer här om vilka villkor som gäller

Summary of general contractual terms

Skadeanmälan fjärrvärme

Vi ökar investeringarna 

Vi gör nu stora investeringar i elnäten för att förnya och bygga ut kapaciteten i elnäten. Vi satsar närmare 16 miljarder kronor mellan 2020 och 2023.