Vad händer vid ett planerat strömavbrott?

Då och då kan det hända att vi måste stänga av strömmen hemma hos dig. Vi behöver göra det för att förbättra elleveransen där du bor, så att du och dina grannar undviker oförutsedda strömavbrott.

När vi planerar ett avbrott försöker vi alltid anpassa tiden så att så få kunder som möjligt påverkas, men ibland kan det förstås ändå komma olägligt. Vi kan exempelvis inte ta hänsyn till om du har hantverkare hemma då ofta flera kunder är berörda. Om du har svårt att klara dig utan ström kortare eller längre tid rekommenderar vi dig att skaffa någon form av reservkraft eller batteri.

Planerade avbrott förläggs vanligtvis under måndag-fredag och varar högst 5 timmar om inget oförutsett händer. Vi bygger om i nätet under hela året och det innebär även avbrott under vintern. Men om vi bedömer att det är för kallt kan vi ställa in med kort varsel.

Pågår ditt planerade strömavbrott nu?

Få uppdaterad information här

Snabb info via SMS om vi har ditt mobilnummer

Om vi har ditt mobilnummer kommer vi avisera dig om planerade avbrott via SMS.

Vi kommer även skicka en påminnelse dagen innan arbetet ska ske och om det skulle bli ändrade planer som gör att vi behöver ställa in meddelar vi så klart även detta. 

Vill du hellre få avisering via e-post?

Vi aviserar om det planerade avbrottet via SMS eller brev. Registrera dig här för att få informationen via e-post istället.

Beställ avisering via e-post

Har du frågor kring hur vi hanterar och skyddar dina personuppgifter? Läs vår integritetspolicy.

Bra saker att göra

  • Ta vara på värmen - Stäng fönster och dörrar.
  • Snåla med energin - Ha dörrarna till kylen och frysen öppna så kort stund som möjligt.
  • Spara varmvatten - Fyll termosar med varmt vatten, eftersom varmvattnet kan påverkas.

Bra saker att ha hemma

  • säkringar
  • batterier i rätt storlek
  • ficklampa
  • laddad powerbank
  • stearinljus och tändstickor

Blivit av med aviseringen?

Har du fått avisering av planerat avbrott men inte hittar den? Ingen fara. Du kan alltid hitta information om kommande planerade avbrott på Mitt E.ON - Mina Dokument.