Tjänsten är inte tillgänglig för tillfället. Vänligen försök igen om en stund.

Tack för att du loggat in på Mitt E.ON. På de här sidorna kan E.ON-kunder se sina fakturor, hålla koll på sin förbrukning, följa sina anslutningsärenden samt ta del av andra tjänster.

Såvitt vi kan se är du inte kund hos oss. Men vill du teckna elavtal med oss blir vi självklart glada!

E.ON kanske redan levererar elen till ditt hem? Här är några möjliga orsaker till att det ser ut som att du inte är E.ON-kund:

  1. Det är någon annan i ditt hushåll som står för era E.ON-avtal
  2. Du har precis blivit kund hos oss, och våra system har inte hunnit registrera dig än
  3. Du är företagskund med organisationsnummer som har loggat in med BankID. Är du företagskund med organisationsnummer ber vi dig att logga in med användarnamn och lösenord.
  4. Du är företagskund med fler än 4 anläggningar. Har du fler än 4 anläggningar ber vi dig att logga in på E.ON Navigator.

Tjänsten är inte tillgänglig i detta läge.

Vanliga frågor om mätarbytet

Varför ska mätaren bytas? 

Regeringen har beslutat om nya krav på elmätare i syfte att bland annat öka möjligheten att påverka sin egen elförbrukning. Dessutom behöver många av dagens installerade mätare ersättas de närmaste åren eftersom de kommer att ha nått slutet på sin ekonomiska och tekniska livslängd. Alla mätare ska vara utbytta senast i slutet av 2024.

Behöver jag närvara vid mätarbytet? 

Om du har en elmätare som våra tekniker kan nå själva (åtkomlig) behöver du inte vara på plats när bytet görs. En åtkomlig mätare sitter utanför din bostad, till exempel i ett fasadskåp på huset eller i ett mätarrum i ett flerbostadshus dit E.ON har nyckel.

Om vi inte kan komma åt din elmätare själva (ej åtkomlig) behöver du eller någon annan myndig person vara på plats när bytet ska göras. En ej åtkomlig mätare sitter antingen inne i din bostad eller i ett annat inhägnat/låst utrymme dit E.ON inte har nyckel. 

Hur lång tid ska jag räkna med att strömmen är borta?

När teknikern anländer beräknas mätarbytet ta cirka en halvtimme och elen kommer vara avstängd under tiden för arbetet. 

Kostar mätarbytet något?

Nej, kostnaden ingår i nätavgiften.

Hur hanterar ni Covid-19 vid hembesök?

Vi följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer gällande Covid-19, läs mer på eon.se/corona.

Jag har tidigare en överenskommelse om manuell mätning, vad gäller nu?

De nya myndighetskraven innebär bland annat att samtliga elmätare ska vara fjärravlästa senast den 31 december 2024. Vi installerar därmed inga nya mekaniska mätare. Om du har tecknat en överenskommelse med E.ON avseende självavläsning gäller den till och med att bytet är gjort. Läs mer i vår policy.

Smart elmätare i låda redo att installeras

Hur fungerar smarta elmätare?

Här kan du läsa mer om hur de smarta elmätarna fungerar samt ladda ner en mätarmanual.

I samarbete med

One Nordic

ONE Nordic har i uppdrag att installera 650 000 nya smarta elmätare i E.ONs elnätskunders fastigheter i Skåne, Halland, Jämtland, Medelpad och Ångermanland samt i storstadsregionerna Stockholm, Örebro och Malmö.

Transtema
Montico

Transtema har tillsammans med Montico i uppdrag att installera 340 000 nya smarta elmätare i E.ONs elnätskunders fastigheter i Östergötland, Småland, Kronoberg och Blekinge.