apartment up_arrowboka_tidboka_tidcheckmark Imported Layers Copy 3Imported Layers Copy 3close_icon close_iconcontract-details direction error-messagefacebook rorligt_icon copygoogle_plushouse instagram_icon mailmailmap_pin_selected_map_pin Type something Imported Layers Copy 2Imported Layers Copy 2 Imported Layers Copy rabatt_icon Created with bin/sketchtool. radgivning_icon Created with bin/sketchtool. sms_icon Created with bin/sketchtool. Imported Layers 7Imported Layers 7 translate_icontwitteruser-contract vattenkraft_icon copy 3Customization
E.ON-kontor

Företagsfakta

E.ON producerar och levererar energi till den nordiska marknaden i form av el, gas, värme, kyla och avfallsbehandling samt energirelaterade tjänster till cirka en miljon kunder. Vi gör det med ambitionen att bli den mest gillade partnern för hållbara energilösningar.

Omvandling av energimarknaden

Det pågår en omvandling av energimarknaden. Det är ett helt nytt energilandskap som växer fram. I detta har kunderna makt över sin konsumtion och sin produktion, och andelen förnybar elproduktion växer. E.ON är med och driver den omvandlingen. En avgörande del i det är våra investeringar och våra samarbeten och partnerskap för smarta och hållbara energilösningar med kunden i fokus.

Vi ser en tydlig utveckling av olika drivkrafter på energimarknaden. Starka drivkrafter är nya teknologier som till exempel effektivare solceller och digitaliseringen, lokalt producerad förnybar energi och nya kundbehov. Den traditionella kraftproduktionen som säkerställer trygga energileveranser dygnet runt, året runt, har andra drivkrafter.

För att möta kundernas behov krävs olika affärsmodeller och därför har E.ON delats i två delar. E.ON fokuserar nu på innovativa kundlösningar, förnybar energi och distribution av el genom smarta elnät. Det andra bolaget fokuserar istället på konventionell elproduktion, energihandel, och olje- och gasutvinning.

Men inte minst fortsätter vi att vara med och utveckla det nya framväxande energilandskapet och att uthålligt utveckla kundlösningar som är smarta, innovativa och hållbara.

Kortfakta om E.ON Sverige

Antal anställda: Cirka 2 200 (2016)
Organisationsnummer: 556006-8420
Styrelsens säte: Skåne, Malmö
Postadress: Carl Gustafs väg 1, 205 09 Malmö
Telefonnummer: 040-25 50 00
Faxnummer: 040-97 60 69

Den här sidan uppdaterades 29 mars 2017