1. Privat
 2. El
 3. Elavtal

Välj och teckna det elavtal som passar dig bäst

Teckna nytt, förnya eller flytta elavtalet? Hitta alternativet som passar dig bäst här.

Förnya befintligt elavtal

För dig som är E.ON-kund och vill förnya eller byta ditt elavtal enkelt.

Teckna elavtal på ny adress

För dig som ska flytta och vill teckna elavtal på din nya adress.

Teckna elavtal på nuvarande adress

För dig som vill teckna elavtal där du bor, eller för t.ex. en sommarstuga.

Smart deal på förnybar el till och med 15 mars
Just nu rekommenderar vi dig som tecknar elavtal att välja rörligt pris och 1 års bindningstid. Dessutom får du rabatt på elavtalet. Boende i hus får 500 kr i rabatt och du som bor i lägenhet får 150 kr. En smart deal helt enkelt. Erbjudandet gäller när du tecknar ett nytt elavtal eller om du flyttar till nytt boende.

Därför ska du välja elavtal hos E.ON

 • Teckna elavtal med förnybar energi För oss är det viktigt att du som är och vill bli kund hos oss vet att elen du köper av oss kommer från förnybara energikällor.

 • Gratis energirådgivning Få kostnadsfri hjälp av våra experter att gå igenom och sänka din energiförbrukning utifrån dina förutsättningar.

Hur tecknar jag elavtal hos E.ON?

Teckna elavtal hos E.ON är enkelt, oavsett om du ska flytta, förnya eller teckna nytt. Ska du flytta eller teckna nytt elavtal så behöver du fylla i ett formulär med bland annat postnummer, personnummer och bostadstyp. Ska du förnya ditt nuvarande avtal behöver du endast logga in. Därefter kan du enkelt välja det elavtal som passar dig bäst.

När du tecknar elavtal hos E.ON får du alltid en smart mix av förnybar energi. Enkelt och smart!

Tänk på att om du ska teckna ett nytt elavtal behöver du även ditt anläggnings-id. Det hittar du på din nätfaktura och börjar alltid med 735 999.

5 Tips när du väljer elavtal

 1. Välj det elavtal som passar dig bäst
  Vi på E.ON vill göra det enkelt för dig. Ska du flytta eller teckna ett nytt elavtal är det bara till att fylla i ett formulär. Men för dig som vill förnya är det bara till att logga in och välja utifrån vilket elavtal som passar dig bäst.

 2. Tänker du på vart din el kommer ifrån? 
  När du tecknar elavtal med oss på E.ON ingår alltid en smart mix av förnybar energi. Vår förnybara energi kommer från källor som naturligt förnyas så som vatten-, vind- och solkraft. Vilket göra att när du väljer el från E.ON är du med på en resa mot ett förnybart Sverige.

 3. Fast eller rörligt elpris? 
  Vilken typ av person är du? Gillar du trygghet bör du välja ett fast elpris så att du inte stöter på några överraskningar när fakturan faktiskt kommer. Rörligt är ett flexibelt pris, vilket innebär att detta passar dig som har lite marginal, eftersom elbörsen har tillfälliga pristoppar.

 4. Tänk inte bara på priset 
  Priset är inte allt för dig som kund. Det kan vara lika viktigt hur företaget hanterar klagomål och problem. E.ON har certifierats med Schysst Elhandel och Trygg Kundkontakt, som vi har blivit tilldelade för vårt kundfokuserade arbete. Certifieringen för Schysst Elhandel tilldelas företag som förbinder sig till sjutton kundlöften, framtagna av Energiföretagen Sverige i samarbete med bland annat Konsumentverket och Energimarknadsinspektionen.

 5. Använd E.ON-appen för bättre överblick
  Via E.ON appen får du en överblick på din elförbrukning och får koll på dina kostnader.

Våra certifieringar

Vi är stolta över våra certifieringar Schysst Elhandel och Trygg Kundkontakt, som vi har blivit tilldelade för vårt kundfokuserade arbete. Certifieringen för Schysst Elhandel tilldelas företag som förbinder sig till sjutton kundlöften, framtagna av Energiföretagen Sverige i samarbete med bland annat Konsumentverket och Energimarknadsinspektionen.

Utmärkelsen Trygg kundkontakt delas ut årligen av branchföreningen Kontakta till företag som lever upp till deras högt ställda krav på trygg och seriös försäljning och kundservice via telefon och digitala kanaler.

Ett enkelt och viktigt val för miljön

När du väljer el från förnybara energikällor är du med på resan mot ett förnybart Sverige. Då är du nämligen med och driver utvecklingen av förnybara energikällor så att fler hem kan drivas av naturens krafter, inte på dess bekostnad.

Solenergi

Energin från solens strålar har potential att täcka hela världens energibehov. Tusen gånger om. Häftigt va? Investeringarna i solkraft ökar hela tiden – och ju mer solenergin byggs ut, desto mer sjunker kostnaderna.

Vindkraft

Vindkraft

Så länge det blåser kan vi utnyttja vindens rörelsekraft och generera el till dig - utan att tära på jordens resurser i onödan. Vindkraftverken producerar som mest el under den blåsiga vintern, när efterfrågan är som störst. Effektivt, eller hur?

Vatten

Vattenkraft

Nästan hälften av Sveriges el kommer från just vattenkraft. Dessutom är vattenkraft en av de renaste energikällorna vi har, eftersom den fylls på helt naturligt och energin utvinns från vattnets rörelse.

Läs mer om förnybar energi

Fast eller rörligt elpris?

Rörligt elpris – det flexibla valet

Rörligt elpris passar dig som har marginal att klara tillfälliga pristoppar, eftersom det följer upp- och nedgångar på elbörsen. Du kan när som helst binda ditt elpris.

 • Chans till lägsta pris

 • Bästa valet över tid

 • Välj till pristak eller bind när du vill

 • Följer med om elpriset stiger

Fast elpris – det trygga valet

Utgör elen en stor del av dina kostnader? Ett fast elpris påverkas inte av marknadens toppar och dalar. Och du väljer själv hur länge du binder upp dig.

 • Trygghet

 • Ett pris hela avtalstiden

 • Inga prishöjningar

 • Följer inte med om elpriset sjunker

Läs mer om våra elpriser

Vad tycker våra kunder?

Jag har fått fin och snabb service i mina ärenden och gav mig goda råd om vilket avtal som skulle passa mig bäst. En stabil och säker leverantör vilket är en trygghet för mig som kund.

Fakturorna är lätta att förstå och jag tycker om deras tjänst där man lätt kan följa sin förbrukning och jämföra med tidigare månaders. Jag blir alltid påmind när avtalet börjar löpa ut.