1. Privat
 2. El
 3. Elavtal

Välj och teckna det elavtal som passar dig bäst

Teckna nytt, förnya eller flytta elavtalet? Hitta alternativet som passar dig bäst här.

Förnya befintligt elavtal

För dig som är E.ON-kund och vill förnya eller byta ditt elavtal enkelt.

Teckna elavtal på ny adress

För dig som ska flytta och vill teckna elavtal på din nya adress.

Teckna elavtal på nuvarande adress

För dig som vill teckna elavtal där du bor, eller för t.ex. en sommarstuga.

Därför ska du välja elavtal hos E.ON

 • Teckna elavtal med förnybar energi För oss är det viktigt att du som är och vill bli kund hos oss vet att elen du köper av oss kommer från förnybara energikällor.

 • Gratis energirådgivning Få kostnadsfri hjälp av våra experter att gå igenom och sänka din energiförbrukning utifrån dina förutsättningar.

Upptäck fler kundförmåner

Ett enkelt och viktigt val för miljön

När du väljer el från förnybara energikällor är du med på resan mot ett förnybart Sverige. Då är du nämligen med och driver utvecklingen av förnybara energikällor så att fler hem kan drivas av naturens krafter, inte på dess bekostnad.

Våra certifieringar

Solenergi

Energin från solens strålar har potential att täcka hela världens energibehov. Tusen gånger om. Häftigt va? Investeringarna i solkraft ökar hela tiden – och ju mer solenergin byggs ut, desto mer sjunker kostnaderna.

Vindkraft

Vindkraft

Så länge det blåser kan vi utnyttja vindens rörelsekraft och generera el till dig - utan att tära på jordens resurser i onödan. Vindkraftverken producerar som mest el under den blåsiga vintern, när efterfrågan är som störst. Effektivt, eller hur?

Vatten

Vattenkraft

Nästan hälften av Sveriges el kommer från just vattenkraft. Dessutom är vattenkraft en av de renaste energikällorna vi har, eftersom den fylls på helt naturligt och energin utvinns från vattnets rörelse.

Läs mer om förnybar energi

Fast eller rörligt elpris?

Rörligt elpris – det flexibla valet

Rörligt elpris passar dig som har marginal att klara tillfälliga pristoppar, eftersom det följer upp- och nedgångar på elbörsen. Du kan när som helst binda ditt elpris.

 • Chans till lägsta pris

 • Bästa valet över tid

 • Välj till pristak eller bind när du vill

 • Följer med om elpriset stiger

Fast elpris – det trygga valet

Utgör elen en stor del av dina kostnader? Ett fast elpris påverkas inte av marknadens toppar och dalar. Och du väljer själv hur länge du binder upp dig.

 • Trygghet

 • Ett pris hela avtalstiden

 • Inga prishöjningar

 • Följer inte med om elpriset sjunker

Läs mer om våra elpriser

Vad tycker våra kunder?

Jag har fått fin och snabb service i mina ärenden och gav mig goda råd om vilket avtal som skulle passa mig bäst. En stabil och säker leverantör vilket är en trygghet för mig som kund.

Fakturorna är lätta att förstå och jag tycker om deras tjänst där man lätt kan följa sin förbrukning och jämföra med tidigare månaders. Jag blir alltid påmind när avtalet börjar löpa ut.