Batteripaket till solceller

Tryggt, enkelt och smart. Vårt nya batterisystem är här! Tillsammans med Fronius nya smarta växelriktare Symo Gen24 lanserar vi ett batterisystem med solcellsbatteri från BYD, en av världens största batteritillverkare. Batterisystemet kan du också följa i vår app E.ON Home.

Solcellsbatterier lagrar överskottsel från dina solceller när du inte använder dem. Hur mycket batteriet kan lagra beror på vilken kapacitet det har. Vi erbjuder tre olika storlekar på batterier: liten, mellan och stor. När batteriet är fullt säljer du överskottselen vidare till elnätet, precis som vanligt. Vi erbjuder i dagsläget detta batterisystem endast i samband med köp av Solceller från oss.

Solcellsbatteri från BYD.

Liten

 • För cirka 20 paneler

 • Installerad paneleffekt: 6,6
 • Batteri: BYD HVS 5.1
 • Lagringskapacitet: 5,12 kWh 
 • Växelriktare: Fronius Symo Gen 24 6.0

Tilläggspris för solcellsbatteri utöver pris för solceller:

Pris efter 60% energilagringsstöd inkl. moms: 66 043 :-
Månadskostnad sollån med energilagringsstöd: 514 :- / mån

Mellan

 • För cirka 30 paneler

 • Installerad paneleffekt: 9,9
 • Batteri: BYD HVS 7.7
 • Lagringskapacitet: 7,7 kWh 
 • Växelriktare: Fronius Symo Gen 24 8.0

Tilläggspris för solcellsbatteri utöver pris för solceller

Pris efter 60% energilagringsstöd inkl. moms: 100 340 :-
Månadskostnad sollån med energilagringsstöd: 571 :- / mån

Stor

 • För cirka 40 paneler

 • Installerad paneleffekt: 13,2
 • Batteri: BYD HVS 10.2
 • Lagringskapacitet: 10,2 kWh 
 • Växelriktare: Fronius Symo Gen 24 10.0

Tilläggspris för solcellsbatteri utöver pris för solceller

Pris efter 60% energilagringsstöd inkl. moms: 125 430 :-
Månadskostnad sollån med energilagringsstöd: 613 :- / mån

Det har våra batteripaket gemensamt

 • Tillval i våra solcellspaket Våra batteripaket är tillval i våra solcellspaket, och du kan mixa och matcha som du vill. Våra experter hjälper dig hitta den optimala solcellslösningen för dina förutsättningar.

 • Kompatibla med E.ON Home Följ hur mycket el ditt batteri lagrar och optimera din solenergi direkt i appen! Med hjälp av den nya smarta växelriktaren Symo Gen24 från Fronius är vårt batterisystem kompatibelt med appen E.ON Home.

Solceller på hustak.

Fri offert på solceller och batteri

Våra batteripaket är tillval i våra solcellspaket, och du kan mixa och matcha som du vill. Beställ en fri offert på en solcellsanläggning med batteri.

 • Enklare strömförsörjning vid strömavbrott Med funktionen Fronius PV Point kan du fortsätta använda elen som produceras från dina solceller till enklare strömförsörjning genom ett eluttag. Så att du kan hålla kylen kall eller mobilen laddad under till exempel ett strömavbrott.

 • Omfattande garantier Våra batterisystem har 10 års produktgaranti.

Har du redan en solcellsanläggning?

I nuläget kan vi tyvärr inte erbjuda batterisystem till dig som redan har en solcellsanläggning, men som vill lägga till ett solcellsbatteri. Detta är något vi hoppas få på plats senare i år. Är du intresserad av ett batterisystem till din redan installerade solcellsanläggning? Börja prenumerera på solnytt, så håller vi dig uppdaterad.

Så finansierar du din solcellsinvestering

Med solcellsbatteri får du en komplett solcellsanläggning som är framtidssäkrad med smart teknik. En bra och långsiktig investering helt enkelt. Det finns flera sätta finansiera din solcellsanläggning, nedan listar vi fyra sätt.

60 % i investeringsstöd

Du som skaffar solcellsbatteri som privatperson kan ansöka om investeringsstöd för energilagring på upp till 60 % av den totala investeringskostnaden.

Egen finansiering

Om du har pengar på ett sparkonto med låg avkastning, kan du investera dem i din solcellsanläggning istället. Då blir det som en slags sparform, fast med en låg risk.

Finansiera med sollån från 514 :-/mån

Vår samarbetspartner Swedbank erbjuder ett solcellslån med bra villkor för dig som  köper solceller och solcellsbatteri hos oss. 

Utökat bolån

Att göra ett utökat bolån  kan vara ett bra alternativ. Om ditt husvärde överstiger ditt bolånebelopp så kanske du har utrymme att utöka ditt bolån. Kolla med din bank.

Att tänka på vid installation

Utrymme

Du måste ha plats för ditt batteri! En bredd på minst 1,185 m, djup på minst 1,3 m och en höjd på minst 1,5 m. Underlaget som batteriet ska placeras på ska vara av cement.

Säkerhet

Batteriet behöver placeras inomhus på en plats där det inte kan utsättas för brand, vatten eller direkt solljus.

Barnsäkra

För att din garanti ska gälla behöver batteriet vara placerat på ett ställe som är otillgängligt för barn.

Person installerar Fronius växelriktare.

Varför välja solcellslösning från oss?

Installatörer solceller.

Tryggt

Vi har lång erfarenhet av solceller och har installerat solceller i över 20 år. BYD, vår partner för solcellsbatteri, är en av världens största batteritillverkare. Det gör att vi kan erbjuda högsta kvalitet och maximal trygghet på vårt batterisystem.

Kundservicemedarbetare

Enkelt

Vi hjälper dig med ALLT, både före, under och efter installationen. Vi erbjuder kostnadsfri rådgivning och support.

E.ON Home på surfplatta.

Smart

Vårt batterisystem är kompatibelt med E.ON Home, där du kan enkelt kan få en realtidsvisualisering av ditt energiflöde och se exakt hur mycket el som batteriet lagrar. Appen hjälper dig att optimera din solenergi, så att du kan maximera din investering.

Familj sitter i soffa.

Så funkar solcellsbatteri

Solceller är fantastiska på att omvandla solljus till el. Men när solen går ner slutar solcellerna att producera solel. Med ett solcellsbatteri kan du lagra överskottet på dagen för att använda det på kvällen. Det innebär nya möjligheter för dig som vill göra hushållet mer självförsörjande.

Räkna

Vill du se hur mycket pengar du kan spara med solceller? Gör vår solcellskalkyl – det tar bara ett par minuter.

Prata

Vill du prata solceller? Klicka på knappen, fyll i formuläret och låt oss ringa upp dig.
 

Prenumerera på nyhetsbrev ikon

Prenumerera

Få senaste nytt inom solceller.

* Vi köper överskottsproduktionen från din solcellsanläggning, för spotpris + 1 krona per kWh, under maximalt ett års tid, förutsatt att du har köpt solcellsanläggningen genom oss, använder den huvudsakligen för eget bruk, gör av med mer el än du producerar på ett kalenderår, har anläggning med installerad effekt som understiger 43,5 kWp samt har ett pågående elhandelsavtal med oss. Efter ett år kommer ny ersättningsnivå vara spotpris + 0,1 krona och gälla tillsvidare med en (1) månads uppsägningstid.