Håll dig uppdaterad med allt om solceller

Vill du bli uppdaterad med den senaste informationen om solceller, solenergi och batterilösningar? Med vårt digitala utskick får du koll på de senaste nyheterna inom livet med solceller.

Testa hur mycket du sparar med solceller och få fri offert

Se hur mycket du kan spara och vad det skulle kosta med solceller på ditt hustak. Det tar bara ett par minuter.

Nyheter och artiklar om solceller

Här hittar du alla nyheter och artiklar om solceller, med matnyttig information och spännande spaningar om framtiden.

Solceller på tak.

Priserna på solpaneler är på väg uppåt

Uppdaterad 2021-10-07
Länge har solpaneler minskat i pris, men nu ser vi ett trendbrott i panelprisernas utveckling. Så låga priser som vi har nu kommer vi inte att se framåt. Passa på att skaffa solceller innan sommaren.

15% prisavdrag på solceller.

15% i prisavdrag - direkt på fakturan

Uppdaterad 2021-10-11
Från och med 1 januari 2021 kan du få skattereduktion på grön teknik. Det nya gröna rotavdraget ligger på 15% för solceller och gäller kostnaden för arbete och material.*

Vårt nya smarta batterisystem är här

Uppdaterad 2020-10-09
Nu lanserar vi vårt nya batterisystem med en framtidssäker och smart teknik. Våra batteripaket finns i tre olika storlekar beroende på hur mycket du vill kunna lagra. Liten, mellan och stor! 

Många fördelar med en värmepump

Uppdaterad 2020-06-11
Med en värmepump har du alltid en behaglig temperatur i ditt hus. Genom smart teknik utvinner den energi ur utomhusluften och omvandlar den till värme eller kyla, som sedan sprids via en fläkt inomhus. Att kombinera solceller och värmepump är både lönsamt och bra för miljön.

E.ON Aura på hustak.

Så skapas vår egen banbrytande solpanel E.ON Aura

Uppdaterad 2020-06-08
Vår nya solpanel E.ON Aura är diskret, helsvart och högeffektiv. Panelen är designad, certifierad och testad av E.ON Tyskland - på så sätt kan vi garantera samma höga kvalitet hela vägen, samtidigt som vår långa erfarenhet erbjuder ännu mer trygghet för våra kunder.

Solceller är framtidens superkraft

Uppdaterad 2020-05-29
Att skaffa solceller är att tänka nytt och stort. Den förnybara el som du själv producerar bidrar till att tränga bort fossil energi från marknaden. Här förklarar vi hur dina solceller hänger ihop med Europas elsystem, det globala klimatet – och framtiden.

Guide: Så finansierar du solceller till huset

Uppdaterad 2020-04-20
Är solceller en bra investering, och hur ska man gå tillväga för att finansiera installationen av solceller? Vår solcellsexpert förklarar att även om det kan kännas som en betydande investering initialt är intäktsströmmarna och subventionerna just nu förmånliga.

Person tittar ut genom fönstret.

Så kan solen kyla ned huset på sommaren

Uppdaterad 2020-04-20
Tekniken i hemmet kommunicerar i allt större utsträckning med varandra. Med E.ON Home-appen kan man enkelt koppla ihop och styra alla smarta lösningar i hemmet.

Ytterligare 200 Mkr i investeringstöd  - hög tid att söka

Uppdaterad 2020-04-16
Regeringen har avsatt ytterligare 200 miljoner kronor för satsningen på solceller och energilagring. Men för den som funderar på att installera solceller 2020 och vill ta del av bidraget i år är det bråttom.

 

Så säger experten om framtidens energilagring

Uppdaterad 2020-04-22
För att ställa om till en hållbar elproduktion med förnybara källor behöver vi kunna lagra den el som produceras under dagen. Solcellsbatterier gör det möjligt att lagra överskottet och på så vis kan du använda den egenproducerade elen när solen gått ned.

 

”Det känns bra i hjärtat att se solcellerna på taket”

Uppdaterad 2020-04-20
När Amanda Bergknut tillsammans med sin familj flyttade in i sitt nya hus i Malmö var saken redan bestämd. Huset skulle ha solceller på taket.

Så väljer du solcellsleverantör

Publicerad 2019-11-21
Med ökat intresse för solceller växer utbudet och det kan vara svårt att veta hur och vad man ska välja för att känna sig trygg. Vi har tagit fram några tips på hur kan tänka när du ska välja solcellsleverantör.

Vad är skillnaden mellan solceller och solfångare?

Uppdaterad 2019-10-02
Solfångare omvandlar solens energi till varmvatten och värme. Solceller somvandlar solens strålar till el. Vi förklarar hur det fungerar.

Smarta batteriet som lagrar din solenergi

Uppdaterad 2019-10-03
Med ett solcellsbatteri lagrar du elen från dina solceller, så att du kan använda din egna solel även när solen gått ner.

Vad är integrerade solceller?

Uppdaterad 2019-10-08
Ska du välja utanpåliggande solpaneler, integrerade solceller eller soltakpannor? Se vår rekommendation.

Så kan du finansiera dina solceller

Publicerad 2019-10-21
Det finns flera sätt att finansiera dina solceller - faktum är att solcellernas höga avkastning gör dem lönsamma, även om du finansierar dem med ett lån.

Solceller höjer värdet på ditt hus

Publicerad 2019-06-18
Många funderar på om det lönar sig att skaffa solceller om man ska flytta från sitt hus inom de närmaste åren. Vi frågade Johan Nordenfelt, informationschef på Erik Olsson Fastighetsförmedling, om hur solceller påverkar försäljningspriset på hus.

Experten: Vänta inte med att investera i solceller

Uppdaterad 2019-07-10
Intresset för att installera solceller på taket har ökat. Samtidigt inväntar många att effekterna ska öka och priserna ska sjunka ytterligare, vilket är helt fel enligt vår expert.

Solceller sparar pengar på fyra olika sätt

Publicerad 2019-10-08
De pengar du sparar med solceller på ditt tak kommer från flera olika håll. Här förklarar vi hur det hänger ihop.

Kör med solens kraft

Publicerad 2019-06-18
Många drömmer om att minska sitt klimatavtryck och leva mer hållbart. Solceller på taket och elbil är två sätt att göra skillnad – och det går faktiskt att kombinera dem.

Svenskt klimat perfekt för solceller

Uppdaterad 2019-06-18
Nu visar forskning att solceller funkar bra även på vintern och att vårt klimat är idealiskt för att producera solel.

Så enkelt kommer du igång med solceller

Uppdaterad 2019-10-02
Det är enklare än vad många tror att skaffa solceller. Faktum är att du kan vara igång på kort tid och att du inte behöver göra särskilt mycket själv.

Sälja solel – så här går det till

Uppdaterad 2019-11-21
Att sälja din överskottsel är bara en av intäkterna som du får från dina solceller. Så här gör du för att sälja din solel till oss.

Organiska solceller ändrar allt

Uppdaterad 2019-12-18
Epishines organiska solceller kan integreras direkt i byggmaterialet i stället för att monteras efteråt. Visionen är storskaliga solkraftverk som flyter på havet.

* Som privatperson kan du nyttja skattereduktion för grön teknik som innebär ett möjligt avdrag på installationskostnaden för material och arbete med 14,55% upp till 50 000 kr per år. Erbjudandet förutsätter att du blir beviljad skattereduktion av Skatteverket för grön teknik.