Så här kan du finansiera dina solceller – vi guidar dig

Det finns flera sätt att finansiera dina solceller - faktum är att solcellernas höga avkastning gör dem lönsamma, även om du finansierar dem med ett lån.

– Solceller har en genomsnittlig årlig avkastning på 8-10%, så det är en lönsam investering även om man finansierar dem med ett lån, säger Niklas Johansson, produktansvarig för solceller på E.ON.

Solceller från 490:-/mån

Om du tar ett solcellslån från en bank som vi samarbetar med kan du betala av dina solceller varje månad, istället för att betala hela summan direkt.

Olika sätt att finansiera dina solceller

  • Skattereduktion på grön teknik Från och med 1 januari 2021 kan du få skattereduktion på grön teknik när du köper solceller och solcellsbatteri av oss. Avdraget gäller på arbets- och materialkostnader och ligger på 15% på solceller och 49% på solcellsbatteri. Totalt får skattereduktionen för grön teknik max uppgå i 50 000 kronor per person och år.*

  • Egen finansiering Om du har pengar på ett sparkonto med låg avkastning, så kan du investera dem i solceller istället. Då blir dina solceller som en slags sparform, fast med en låg risk och en hög avkastning på 8-10% per år.

  • Utökat bolån Att låna på huset genom ett utökat bolån kan vara ett bra alternativ. Om ditt husvärde överstiger ditt bolånebelopp så kanske du har utrymme att utöka ditt bolån. Kolla med din bank.

  • Sollån Om du inte vill eller har utrymme att utöka bolånet så kan ett privatlån vara ett bra alternativ. Vi samarbetar med några av Sveriges största banker som erbjuder dig förmånlig finansiering av din investering solceller. När du beställer en offert från oss kommer du att få information om hur du ansöker om separat finansiering hos dem.**

Så går det till att köpa solceller

Se hur det går till att skaffa solceller, från första kontakten med våra experter till din första egenproducerade solwatt.

* Som privatperson kan du nyttja skattereduktion för grön teknik som innebär ett möjligt avdrag på installationskostnaden för material och arbete, med 14,55% för solceller och 48,50% för batteri, upp till 50 000 kr per år. Erbjudandet förutsätter att du blir beviljad skattereduktion av Skatteverket för grön teknik.

** Vi samarbetar med några av Sveriges största banker som erbjuder dig förmånlig finansiering av din investering solceller. När du beställer en offert från oss kommer du att få information om hur du ansöker om separat finansiering hos dem.

Här är ett räkneexempel: 
Kreditbelopp 100 000 kr, rak amortering. Återbetalningstid 12 år. Exempelränta 2 %. Aviseringsavgift 0 kr vid digital avisering. Uppläggningsavgift 300 kr. Effektiv ränta 2,07 %. Totalt belopp att betala under lånets löptid 112 083 kr. Antalet avbetalningar är 144 st och avbetalningsbeloppet är i snitt 778 kr per månad. Detta är en förenklad kalkyl och avvikelser kan förekomma i det enskilda fallet.