Dags att flytta och teckna elavtal på din nya adress?

Vi hjälper dig med allt som har med elen att göra när du flyttar. I vår digitala tjänst säger du enkelt upp ditt befintliga elnätsavtal och då avslutas automatiskt elhandelsavtalet för samma adress. 

Här anmäler du också nytt elnätsavtal och tecknar ett nytt elhandelsavtal på din nya adress – både när du flyttar och när du skaffar en extra bostad, exempelvis sommarstuga. 

I vår digitala tjänst är det inte möjligt att flytta för någon annans räkning. Personnumret som du anger måste stämma överens med det som står på elnätsavtalet.

Du kan självklart välja att ha två avtal som överlappar varandra, så att du till exempel hinner städa din nuvarande bostad eller renovera din nya.

Här får du hjälp med:

kvinnor i trapphus bär flyttkartong och klädhängare

Avsluta ditt elnätsavtal 

När du flyttar säger du enkelt upp ditt elnätsavtal här. Det innebär även att ditt elhandelsavtal avslutas automatiskt för samma adress.

Hund i flyttlåda

Anmäla din flytt

Oavsett om du är kund sedan tidigare eller ny hos oss är det enkelt att anmäla nytt elnätsavtal och teckna ett nytt elhandelsavtal här när du flyttar.

Man dricker kaffe på balkong med gröna växter

El till ytterligare en bostad

Har du skaffat sommarstuga eller en annan extra bostad? Då anmäler du snabbt ett nytt elnätsavtal och tecknar ett nytt elhandelsavtal här. 

Bra att veta när du ska flytta

  • Anmäl din flytt digitalt till oss senast tre arbetsdagar innan du flyttar in. Är det mindre än tre dagar kvar hjälper vi dig gärna på tel 010-228 30 01.

  • Flyttar du till lägenhet? Tänk på att du behöver fylla i ditt fyrsiffriga lägenhetsnummer i flyttanmälan.

  • Är du redan kund hos oss, anmäl utflytt på din nuvarande adress. Tänk på att du har 10 dagars uppsägningstid. 

  • Om du behöver skriva över ett elavtal på en annan person i hushållet (vid dödsfall eller skilsmässa) ber vi dig kontakta oss på tel 010-228 30 01.

Skillnaden på elnätsavtal och elhandelsavtal

För att kunna få el till ditt hem behöver du två olika typer av avtal. Elnätsavtalet tecknar du alltid med det elnätsföretag som äger elledningarna i området där du bor och som transporterar elen fram till din dörr. Elhandelsavtalet tecknas med det elhandelsföretag som du väljer att köpa elen du förbrukar av. Därför kan du få elräkning från två olika avsändare. Om du inte väljer att teckna ett elhandelsavtal innan du flyttar in kommer du att få ett anvisningsavtal, vilket oftast är dyrare.

Våra certifieringar

Schysst elhandel och trygg kundkontakt ikoner

Teckna ett förmånligt elavtal

Ska du flytta från lägenhet till villa eller tvärtom, kommer du förmodligen att märka skillnad på din elförbrukning. Tänk på att välja ett elhandelsavtal som passar ditt nya boende. 

Hos oss får du:

  • Gratis energirådgivning
  • Bra erbjudanden och andra kundförmåner
man sitter vid köksbord och surfar på sin dator

Kontakta kundservice

Vad händer om jag glömmer göra en flyttanmälan? Hur byter jag person på mitt elavtal? Kundservice hjälper dig med alla frågor kring din flytt.

Att tänka på när du flyttar - hela listan

Det är mycket att tänka på när du flyttar. För att hjälpa dig göra din flytt så enkel som möjligt, har vi samlat allt du behöver tänka på – från att flytta elhandelsavtalet till hur du packar smart. 

Kvinnor som flyttar i ett trapphus

Teckna elavtal inför flytten 

Ska du flytta hemifrån? Här har vi samlat allt du behöver veta för att teckna ditt första elavtal. 

Flyttande par

Tips för er som ska flytta ihop

Det är en del praktiska saker man ska tänka på innan man flyttar ihop. Här hjälper vi dig att reda ut dina funderingar. 

Kvinna med elcykel framför villa med solceller.

Ska du flytta till hus? 

Det är en hel del att tänka på när man ska flytta till villa eller radhus. Här har vi 10 tips till dig som ska flytta.