Våra fjärrvärmepriser är satta för att göra fjärrvärme till det bästa och mest prisvärda alternativet för att värma upp ditt hus. 

Vad kostar fjärrvärme?

Vårt kilowattimmespris för fjärrvärme är 114 öre. En normalstor villa använder runt 20 000 kWh på ett år, vilket kostar 22 876 kronor (inkl. moms samt energi- och miljöskatter). Vad kostnaden blir för just ditt hus beror naturligtvis på hur mycket fjärrvärme som behövs för att värma upp ditt hushåll. 

För att fjärrvärme ska löna sig för dig bör ditt hus ligga relativt nära fjärrvärmenätet. Hör av dig till oss så tittar vi på dina förutsättningar.

Vad är flödeskostnad och dålig avkylning?

Anslutningskostnad

Kostnaden för att ansluta ditt hus beror bland annat på markförhållanden och avståndet till fjärrvärmenätet. Det enklaste och mest bekväma sättet att installera fjärrvärme är att låta oss ta ansvaret för hela processen. par i naturen

Bekymmersfri service

Slipp jobbigt underhåll – låt oss sköta det istället. Vår trygga fjärrvärmeservice kostar från 65 kronor i månaden, och då ingår återkommande översyn av din anläggning.

man i trafiken

Kan jag få fjärrvärme?

Här kan du se om du bor i en ort som får fjärrvärme 
levererad i våra nät.Vanliga frågor om fjärrvärme

Anslutningsavgift – vad betalar man för?

I kostnaden för anslutning till fjärrvärmenätet ingår alltid planering, projektering och rörmontering.  Det kan även ingå grävarbeten, återställning av mark och installation av fjärrvärmecentral men det varierar beroende på förutsättningarna för just din anslutning.

Hur fungerar fjärrvärmeservice?

Först görs en grundlig genomgång av din värmeväxlare av kompetenta fjärrvärmetekniker. Du kan sedan välja om du vill ha service varje eller vartannat år. Vi rekommenderar årlig service för värmeväxlare äldre än åtta år, och vartannat år för nyare växlare. Det ingår även jour dygnet runt, året om. 

Varierar fjärrvärmepriset över året? 

För fjärrvärme betalar du en fast grundavgift som fördelas jämt över årets månader och ett energipris som är fast för hela året men själva kostnaden som du betalar varierar för olika månader eftersom din förbrukning varierar. Dessa två delar betalar alla våra kunder. För kunder som har en dålig avkylning tar vi ut en flödeskostnad. Denna avgift tas bara ut för den månad under perioden november till mars då medelavkylningen understiger 5 grader Celsius. Om du får en flödesavgift bör du kontakta våra servicetekniker eller en VVS-firma och åtgärda problemet för något är fel med din fjärrvärmecentral. Din löpande avkylning kan du se på fakturan eller i appen/Mitt E.ON. Lär dig mer om flödesavgiften.