Har du bestämt dig för att uppgradera ditt hus med fjärrvärme? Smart val! Det enklaste och mest bekväma sättet att installera fjärrvärme är att låta oss ta ansvaret för hela processen. Hör av dig till oss så guidar vi dig från start till mål.

Kan du få fjärrvärme från oss?

Idag finns våra fjärrvärmenät på 13 orter och platser i landet. Här kan du se om vi kan erbjuda fjärrvärme till ditt hem.

kvinna vid fönster

Trygg fjärrvärme i sex steg

1. Gör en intresseanmälan

Om du är intresserad av att skaffa fjärrvärme kan du antingen fylla i formuläret nedan eller ringa oss på 0771-47 47 27. För att fjärrvärme skall kunna anslutas behöver värmesystemet vara vattenburen det vill säga ej direktverkande el. Bor du på en gata där det redan finns fjärrvärme kan vi koppla in din villa på det befintliga fjärrvärmenätet. Finns det inte redan en ledning i gatan kan det bli aktuellt att bygga ut nätet ifall det finns ett tillräckligt stort intresse bland flera på gatan. 

2. Offert

När vi vet förutsättningarna och har en bild över placering, befintlig värmekälla mm kommer du att få en offert från oss. 

3. Grävarbete

Inför grävarbetet kommer vår projektledare att göra ett besök för att säkerställa var det går att gräva för att inte stöta på några andra ledningar. Ni får därefter en tidsuppskattning för när vi kan komma och göra anslutningen. 

4. Återställning av mark

Vi fyller igen gatan och eventuella kanaler i din trädgård och återställer plattor samt sår nytt gräs. Asfalteringen kan dröja någon vecka eller två då vi samlar ihop fler gator som vi asfalterar samtidigt. 

5. Installation av fjärrvärmecentral

När grävarbetet är genomfört kommer vår installatör och kopplar in din nya fjärrvärmecentral. Samtidigt monterar vi ner din gamla värmelösning och forslar bort din. 

6. Besiktning och överlämning

Vi gör en ut- och invändig besiktning och går igenom fjärrvärmecentralens funktioner med dig. Nu är allt klart och du kan njuta av en trygg och hållbar uppvärmning som håller länge. 

Redo att installera fjärrvärme?

Kontakta oss så hör våra experter av sig med mer information om hur det går till.