Har du bestämt dig för att uppgradera ditt hus med fjärrvärme? Smart val! Det enklaste och mest bekväma sättet att installera fjärrvärme är att låta oss ta ansvaret för hela processen. Hör av dig till oss så guidar vi dig från start till mål.

Kan du få fjärrvärme från oss?

Idag finns våra fjärrvärmenät på 13 orter och platser i landet. Här kan du se om vi kan erbjuda fjärrvärme till ditt hem.

kvinna vid fönster

Trygg fjärrvärme i åtta steg

1. Planering

Vi kommer hem till dig för att tillsammans gå igenom var vi ska placera din fjärrvärmecentral och hur vi ska dra rör och ledningar på smidigaste sätt.

2. Markering av ledningar

Innan vi gräver upp gatan för att dra fjärrvärmerör markerar vi de rör och installationer som redan finns, t.ex. för el, tele, bredband, vatten, avlopp och gas.

3. Grävarbete

När vi grävt upp gatan gräver vi en smal kanal till din husvägg. Vi gör sedan ett hål i grundmursväggen där rören ska gå in i din villa.

4. Montering av rör

När rören är på plats och avstängningsventilen har monterats, svetsas de samman och provtrycks så att vi ser att allt är i sin ordning.

5. Återställning av mark

Vi fyller igen gatan och eventuella kanaler i din trädgård. Samtidigt tätar vi hålet där rören går in i din grundmursvägg. Senare asfalteras även gatan på nytt.

6. Installation av fjärrvärmecentral

Samma dag som vi kopplar ur din gamla värmeanläggning monterar vi din nya, nätta fjärrvärmecentral och kopplar på fjärrvärmen.

7. Städning

Våra montörer grovstädar efter sig och sen återstår det bara för dig att göra i ordning och inreda.

8. Besiktning

Vi gör en ut- och invändig besiktning och går igenom fjärrvärmecentralens funktioner med dig.

Redo att installera fjärrvärme?

Kontakta oss så hör våra experter av sig med mer information om hur det går till.