Nästa generations hållbara fastigheter

Representerar du ett byggföretag, stadsbyggnadskontor, fastighetsbolag eller en bostadsrättsförening? Då har du hamnat helt rätt. E.ON Next är vårt koncept som passar för alla typer av fastigheter. Oavsett om det gäller nybyggnation eller ett äldre hus skräddarsyr vi den optimerade energilösningen utifrån de lokala förutsättningarna. Och om du vill är med hela vägen från planering och implementering till underhåll och fortsatt optimering.

Tillsammans bygger vi framtidssäkrat värde

Hur vi genererar och distribuerar energi nu och i framtiden är en av vår tids viktigaste frågor. Vi är övertygade om att framtidens energilösningar är energieffektiva, produceras och delas lokalt genom smarta nät och ger mycket små eller inga utsläpp av växthusgaser.

Oavsett ambitioner och målsättning, vare sig det handlar om att certifiera eller ta sikte på att utveckla en klimatneutral byggnad, kan vi sätta ihop en helt anpassad lösning för ändamålet. E.ON kan bland annat hjälpa till med energirelevanta aspekter inom Miljöbyggnad, Miljöbyggnad iDrift, NollCO2, LEED och BREEAM.

Genom vårt koncept E.ON Next kan vi hjälpa er att planera för och bygga framtidens energilösningar redan idag. Vi är en av få aktörer som kan göra det på riktigt. Här är exempel på vad som kan ingå i din E.ON Next-lösning.

  • Solel Solceller på taket eller väggen.

  • Batteri Lagra el och använd den när ni behöver.

  • Laddlösning Ladda elfordon vid fastigheten, och tillgång till elbilspool.

  • Förnybar och återvunnen energi Fjärrvärme, fjärrkyla och geolösningar med mera.

  • Digital styrning av el, värme och kyla Anpassar tillförsel och delning efter husets och stadens energibehov, i realtid.

  • ectogrid Tar vara på restenergin och delar mellan fastigheter

  • Mätning och optimering i molnet Molntjänst som ser hur mycket el systemet producerar, konsumerar och lagrar, och ser till att energin används optimalt.

  • Visualisering Följ energin som skapas och lagras i systemet direkt på en skärm.

  • Gemensamhetsel för flerbostadshus Sänker elkostnaderna genom ett gemensamt abonnemang per hus.

  • Avtal om förnybar el Sälj tillbaka till elnätet när ni producerar överskott och köp extra när det behövs.

Investera eller abonnera?

Vill ni, tar vi hela ansvaret för energisystemet mot en fast månadskostnad. Ni kan också välja att själva investera och ta hand om drift och underhåll. Vi erbjuder olika servicenivåer, utifrån era önskemål. Oavsett vilket upplägg ni väljer, får ni en och samma kontaktperson på E.ON – som har full på just er energilösning.  

Spännande samarbeten

Just nu håller vi, tillsammans med Serneke och Skanska, på att skapa framtidens energihus i Malmö.

Hållbarhet genomsyrar allt i Hyllie Terrass

I Malmös mest hållbara stadsdel, Hyllie, har vi tillsammans med Skanska antagit utmaningen att nå klimatneutralitet och bygga den första kontorsfastigheten som med NollCO2-certifiering.

Illustration av Solkvarteret i Malmö.

Brf Solkvarteret drivs av energi skapad i huset

I Solkvarteret lagrar solcellsbatterier solel från takets solpaneler, laddstolpar står för laddning av elcyklar, det finns ett gemensamt växthus för att odla ekologiska grönsaker och de boende har tillgång till en elbilspool.

Kontakta våra experter

Vi berättar gärna mer om vad just din verksamhet kan få ut av E.ON Next. 

Fyll i formuläret, så hör vi av oss inom kort.

Har du frågor kring hur vi hanterar och skyddar dina personuppgifter? Läs vår integritetspolicy.

Damir Radoncic

Damir Radoncic

Business Developer, E.ON Energilösningar

0702-94 86 57

damir.radoncic@eon.se