1. Företag
 2. Helhetslösningar
 3. Helhetslösningar fastighet

Den gröna omställningen har aldrig varit enklare

Är du en bostadsrättsförening eller fastighetsägare som vill skapa morgondagens hållbara boende? Med E.ON Next kan du skapa ett eget lokalt energisystem, som är skräddarsytt för just dina behov. Vi hjälper dig att ta vara på energin, så att den används optimalt. Och om du vill finns vi där med dig hela vägen från planering till underhåll av energisystemet.

Varför ska jag välja E.ON?

 • Enkelt Vi gör det enkelt för dig att hantera ditt energisystem. Oavsett hur många produkter och tjänster du väljer att installera får du en och samma kontaktperson, som har full koll på din affär.

 • Flexibelt Du kan själv välja vilka olika produkter eller tjänster du vill använda dig av, och hur mycket stöd du vill ha av oss på E.ON.

 • En helhetslösning Om du vill tar vi på E.ON ansvaret hela vägen, från planering till investering och underhåll av systemet under hela dess livstid.

Välj det som passar dig

Varje bostadsrättsförening och fastighetsägare har sina egna behov och förutsättningar. Därför kan du sätta ihop ett eget paket med energilösningar med E.ON Next. Allt för att ni ska få de produkter och tjänster som ni behöver för att leva grönt.

 • Förnybar energi Elavtal med förnybar energi.

 • Solel Solceller på taket eller väggen.

 • Batteri Lagra el och använd den när ert behov ökar.

 • Hållbara transporter Laddstolpar för att ladda elbilar vid fastigheten, och tillgång till elbilspool.

 • Värme- och kylalösningar Vi kan leverera förnybar och återvunnen värme och kyla, exempelvis från fjärrvärme, fjärrkyla och geolösningar.

 • Digital fjärrvärme Fjärrvärme som justerar sig efter husets och stadens värmebehov, i realtid.

 • Smart elstyrning Systemet känner av när det behöver ladda energi, och när det finns överskottsenergi att sälja till elnätet.

 • Mätning och optimering i molnet Molntjänst som ser hur mycket el systemet producerar, konsumerar och lagrar, och ser till att energin används optimalt.

 • Visualisering Följ energin som skapas och lagras i systemet direkt på en skärm i trapphuset.

Ett helhetsansvar

Vi på E.ON kan ta ansvar för systemet från den första planeringen, via investering till drift och många års underhåll – om du vill. Du kan också välja att själv äga och ta ansvar för energisystemet.

Energihus för framtida generationer

Just nu håller vi på att skapa Malmös mest intelligenta och hållbara boende tillsammans med entreprenadbolaget Serneke.

Illustration av Solkvarteret i Malmö.

Brf Solkvarteret drivs av energi skapad i huset

I Solkvarteret lagrar solcellsbatterier solel från takets solpaneler, laddstolpar står för laddning av elcyklar, det finns ett gemensamt växthus för att odla ekologiska grönsaker och de boende har tillgång till en elbilspool.

Kontakta våra experter

Våra kunniga experter berättar gärna mer om vad din bostadsrättsförening eller ditt fastighetsbolag kan få ut av E.ON Next. Fyll i formuläret, så tar vi kontakt med er och tittar på era förutsättningar.

Har du frågor kring hur vi hanterar och skyddar dina personuppgifter? Läs vår integritetspolicy.