Vi är övertygade om att framtidens byggnader drivs av integrerade, effektiva och lokala energilösningar, med energidelning i smarta nät och minimala utsläpp. Representerar du ett byggföretag, fastighetsbolag, stadsbyggnadskontor eller en industri och vill framtidssäkra era byggnader? Med vår lösning E.ON Next hjälper vi er att skräddarsy en integrerad energilösning utifrån era behov och byggnaders förutsättningar. 

E.ON Next: skapa en egen helhetslösning

Illustration över eon next - helhetslösning för ett cirkulärt energisystem

E.ON Next är en modulär energilösning som bygger på integrering och skalbarhet. För att göra era byggnader så hållbara och energieffektiva som möjligt kan vi hjälpa er att kombinera olika tjänster och produkter som skapar en stark helhet. 

Ni kan själva välja engagemangsnivå – men ju fler smarta lösningar som arbetar tillsammans, desto bättre blir resultatet för både hållbarheten och ekonomin.

Basen – en optimal värmelösning

Uppvärmning är central för många byggnader. Därför säkerställer vi att alla dina byggnader får en optimal energilösning med förnybar värme- och kyla som bas, som du sedan kan kombinera med andra tjänster inom E.ON Next.

Två personer pratar fjärrvärme med varandra på kontoret

Konventionella värme- och kylalösningar

Fjärrvärme, eller exempelvis geolösningar, är utmärkta alternativ att basera er integrerade energilösning på. Tryggt, prisvärt och en viktig del i vårt samhälles energiomställning.

höghus i bakgrunden och ectogrid logga

E.ON ectogrid™ – decentraliserad värme och kyla

E.ON ectogrid™ är en decentraliserad, skalbar och energieffektiv lösning som kan producera all värme och kyla som behövs, i samma system – en framtidssäkrad och stark bas för E.ON Next.

Här är ett axplock av tjänster vi erbjuder inom E.ON Next:

Solceller

Med solceller på era tak eller väggar producerar ni egen förnybar el – era byggnader blir mer självförsörjande, får ökade miljövärden och hjälper till att kapa effekttoppar.

Smart styrning och optimering

Anslut molnbaserade och digitala tjänster som styr och optimerar produktion, konsumtion och delning av energi efter både fastighetens och stadens behov – i realtid. 

Laddlösningar

Gör fastigheterna framtidsklara och möjliggör hållbara transporter för boende och hyresgäster med laddstationer för elfordon.

Batterilagring

Lagra elen som era solceller producerar och använd den när den behövs. Det gör er mer självförsörjande, minskar effektkostnaden och avlastar elnätet.

Individuell mätning och debitering

Skaffa ett gemensamt avtal för alla fastigheter som ger lägre elnätsavgifter. Individuell mätning av vattenförbrukningen ökar också medvetenheten och leder till energieffektivisering.

Visualisering

Få full koll på hela er energilösning med visualisering som visar produktion och förbrukning för alla anläggningar på en skärm som alla boende kan ta del av.

Smart styrning och optimering

Anslut molnbaserade och digitala tjänster som styr och optimerar produktion, konsumtion och delning av energi efter både fastighetens och stadens behov – i realtid. 

 

Varför välja E.ON Next?

 • Ni blir föregångare för framtidens fastigheter
 • Hjälper er till certifieringar och underlättar att erhålla investeringsstöd för nybyggnation
 • Skalbarhet utifrån era behov

 

 

 • E.ON tar ett totalansvar för energilösningen
 • Attraktiva investeringslösningar

Återbetala klimatskulden snabbare

Så fort man bygger nytt eller bygger om något genereras en så kallad klimatskuld – alltså den påverkan byggprocessen, med allt den innebär, har på naturen. Genom att använda smarta energilösningar effektiviseras och optimeras byggnadernas energianvändning för att kunna återbetala den skulden på kortare tid.

E.ON Next-case

Hyllie Terrass, Skanska

Hyllie Terrass – klimatneutrala kontor

I Hyllie, Malmös mest hållbara stadsdel, har vi och Skanska tillsammans antagit utmaningen med att bygga den första klimatneutrala kontorsfastigheten med NollCO2-certifiering. Se hur E.ON Next hjälper oss nå dit.

kvarteret Bilden

Bilden – klimatverifierade kontorsbyggnader

En gammal trikåfabrik i Malmö ska bli Sveriges första klimatverifierade ombyggnadsprojekt. E.ON och Stena samarbetar i en cirkulär rivnings- och byggprocess med en energilösning som ska återbetala klimatskulden från ombyggnationen.

Hållbart boende i Fastighet i Norra Sorgenfri

Norra Sorgenfri – hållbart boende

I fastigheten på Östra Farmvägen 19 i Norra Sorgenfri, Malmö, blir enkelt för de boende att leva klimatsmart. Se hur E.ON i samarbete med Cityentreprenad tar fram smarta energilösningar med innovativ teknik som gör det både enkelt och förmånligt att att ha en hållbar livsstil.

Tomas Weibull tar i hand i Sigtuna

Sigtuna stadsängar - närvärmeanläggning

Solens strålar och jordens inre,  så stavas lösningen till vad som utlovas bli Sveriges mest hållbara stadsdel; Sigtuna stadsängar. Närvärme-anläggningen som förenar nytänkande med modern teknik och energi-effektivitet.

 

Miljöcertifiera era fastigheter med E.ON Next 

Efterfrågan på miljöcertifierade fastigheter är större än någonsin och den kommer både från företagskunder och privatpersoner. En miljöcertifierad fastighet skapar stort mervärde för såväl byggföretag som hyresgäster – som att öka fastighetens värde och att hjälpa hyresgäster att få en hållbar profil. E.ON Next underlättar i processen att miljöcertifiera era fastigheter och kan hjälpa er att få finansieringsstöd för nybyggnationer.

Varför miljöcertifiera?

 • Öka fastighetens värde
 • Minska miljöpåverkan
 • Öka energieffektiviteten och minska kostnader
 • Möta ökande efterfrågan på miljöcertifierade lokaler

E.ON Next möjliggör certifiering enligt:

 • Miljöbyggnad
 • NollCO2
 • LEED
 • BREEAM

Flexibla affärsmodeller

Vi stöttar er självklart med planering, design, klimatberäkningar, ansökan om investeringsstöd, upphandling och byggprocessen för er nya energilösning. Ni väljer själva hur ni vill finansiera och driva den. Oavsett affärsmodell får ni alltid en engagerad kontakt hos oss som håller full koll på er energilösning.

Prenumerera

E.ON finansierar, äger och ansvarar för all drift och service av fastighetens energilösning – ni betalar en månadskostnad för att använda den, samt kostnader för energiförbrukning.

Investera

Ni finansierar, äger och ansvarar för drift och service av er nya energilösning – E.ON hjälper er att designa och bygga den.

Vill du veta mer om E.ON Next?

Nyfiken på vad E.ON Next kan göra för era fastigheter? Här hittar du kontaktuppgifter till specialister i din region som kan berätta mer om vår helhetslösning för fastigheter.

Energiexperten Sarah Ekebring