Företag | Optimera fjärrvärmen - E.ON
apartment up_arrow boka_tidboka_tidcheckmark Imported Layers Copy 3Imported Layers Copy 3close_icon close_iconcontract-details direction error-messagefacebook Kalender_24x29Artboard 1 Kalender_24x29Artboard 1 rorligt_icon copygoogle_plushouse instagram_icon mailmailmap_pin_selected_map_pin EAC9921F-E050-4152-9E00-5A9E1CAFA966Type something Imported Layers Copy 2Imported Layers Copy 2 Imported Layers Copy rabatt_icon Created with bin/sketchtool. radgivning_icon Created with bin/sketchtool. sms_icon Created with bin/sketchtool. Imported Layers 7Imported Layers 7 translate_icontwitteruser-contract vattenkraft_icon copy 3Customization
Kille som hoppar i pool med uppblåsbar sjöhäst

Förnya företagets fjärrvärme

För dig som redan har fjärrvärme

Har du redan fjärrvärme? Grattis!

Det betyder att din fastighet har Sveriges mest populära uppvärmningsform.

Den största anledningen till det är att fjärrvärmen är en av de tryggaste formerna av uppvärmning. Den sköter sig nämligen i princip av sig själv och blir på så sätt både trygg och bekväm. Dessutom stärker den din miljöprofil.

Men för att du ska få valuta för din investering krävs det att du upprätthåller prestandan. Därför har vi tagit fram verktyg och tjänster som hjälper dig säkerställa att ditt system levererar som det ska.

Känner du att det är dags att förnya?

Skaffa miljöprofil till företaget med förnybar fjärrvärme

Har du inte redan gjort det, är det enklaste sättet att ta ditt företags fjärrvärme till nästa nivå att välja förnybart och följa med oss på resan mot ett Sverige som drivs av enbart förnybar eller återvunnen energi senast år 2025.  Att investera i förnybar fjärrvärme stärker din miljöprofil och gör dig mer konkurrenskraftig på marknaden.

Valet är finns tillgängligt för dig som är kund i  Malmö, Örebro eller Norrköping. Vi genomför bränslebyten i produktion och distribution genom tillförsel av förnybar energi som kraftigt sänker CO2-utsläppen. 

Optimera din fjärrvärme

Med våra smarta verktyg, och våra energirådgivare som partners, kan du optimera din fjärrvärmeförsörjning och använda energin ännu mer effektivt.

Få full koll på alla dina val med fjärrvärmeguiden

Optimera värmecentralen

När såg du över din värmecentral senast? Det kan vara så att att du tjänar på att byta ut den mot en nyare. Vi hjälper dig med rådgivning, säkerställer dimensioneringen och utför bytet.

Du kan också passa på att koppla upp din värmecentral. När värmecentralen är uppkopplad kan du välja mellan ett stort utbud av tjänster för ökad optimering och trygghet.

Man med padda
Optimera fjärrvärmestyrningen

Varmvattnets temperatur i returledningen och effekttoppar är två parametrar som går att styra för att påverka en fastighets energikostnad. Realtidskoll är ett smart verktyg som ger dig tillgång till detaljerade mätvärden. Det gör det enkelt för dig att utvärdera resultat av olika åtgärder, begränsa energitoppar och justera till börvärde.

Vinster
  • Sänkta kostnader och miljöpåverkan
  • Mätvärden i realtid
  • Möjlighet att trimma energiprestandan för enstaka fastigheter
  • Följer M-Bus standard
Boka rådgivning
Kundtekniker besvarar frågor
Låt en expert hålla koll på er förbrukning

Med E.ON Veckoanalys går en av våra erfarna värmetekniker igenom era mätvärden och rapporterar veckovis hur välfungerande anläggningen är. På det sättet kan du känna dig trygg med att eventuella avvikelser snabbt upptäcks och att åtgärder kan sättas in omgående.

Vinster
  • Fjärrvärmecentralens effektivitet analyseras av vår expert varje vecka
  • Tidiga indikationer på försämrad prestanda
  • Lägre risk att drabbas av stora, oväntade kostnader
Boka rådgivning
E.ON Servicetekniker
Sätt stopp för rostangrepp i radiatorkretsen

En normal livslängd för en radiatorkrets är vanligtvis 40-50 år. Och det är tillförseln av syre- och mineralrikt kranvatten som gör att rören rostar sönder, vilket leder till ett kostsamt kretsbyte. Med vår produkt Grönt vatten kan din verksamhet istället få samma skonsamma vatten i radiatorkretsen, som vi använder i våra fjärrvärmeledningar.

Vinster
  • Markant ökad livslängd på radiatorkretsen
  • Högre prestanda för ventilation, termostat och värmeväxlare
  • Ökad avkylning ger lägre värmekostnad

Boka rådgivning

Ladda ner produktblad

Få support med fjärrvärmen

Tydlig uppföljning av ditt företags energianvändning, och verktyg som ger dig kontroll att fatta bra beslut ingår alltid. Vill du ha mer support och låta oss hjälpa dig till optimal driftsäkerhet väljer du pluspaketet.

Kund använder E.ON Navigator på sin padda

Baspaketet

Innehåller vårt digitala verktyg E.ON Navigator som ger dig en samlad bild av dina kostnader och energisituation. Du får också en personlig rådgivare och smarta tips för att optimera energiförbrukningen.

Kvinlig servicetekniker undersöker

Servicepaketet - Mest populärt

Fjärrvärmecentralen behöver regelbunden service för att säkerställa funktion och ekonomi. Med servicepaketet får du årlig service och kontroll, samt byte av slitagedelar. Lägg till toppservice för jour dygnet runt.

Man ligger ner och tar det lugnt på brygga

Pluspaketet – 100 procent bekymmersfri värme

Lämna över ansvaret för din värmeanläggning till oss. Vi optimerar och gör uppföljningar tillsammans med dig för att effektivisera och uppnå besparingar. Självklart får du också tillgång till E.ON Navigator.

Koll på kostnaderna med E.ON Navigator

Väljer du fjärrvärme från oss på E.ON får du vårt smarta verktyg Navigator på köpet. Här håller du enkelt koll på företagets kostnader, rapportering, och energieffektivitet.

Fastighetsägaren Limhamnshus optimerar både värme, el och gas med E.ON Navigator

E.ON Navigator är användbar dels för att snabbt hämta statistik om hur mycket energi fastigheterna använder, dels för att se vilka fastigheter som är effektiva och vilka som presterar mindre bra, säger David Lillienberg, teknisk chef på Limhamnshus.

Fjärrvärmepriser, betalning och finansiering

Vi prissätter fjärrvärmen utifrån uppvärmningsalternativen som finns på din lokala uppvärmningsmarknad. Fjärrvärme från E.ON ska alltid vara ditt bästa alternativ på värmemarknaden. 

Dessutom kan du välja utifrån marknadens mest flexibla upplägg för pris och betalning. Självklart erbjuder vi dessutom delbetalning över tre eller fem år.

Säkra kostnaden

Personlig rådgivning

Vill du få en offert eller boka ett möte? Lämna dina uppgifter så hör vi av oss!

Har du frågor kring hur vi hanterar och skyddar dina personuppgifter? Läs vår integritetspolicy.

Vill du hellre ringa?

Allt om avbrott

Uppstår problem med fjärrvärmen i din fastighet är det bra att i första hand se över fastighetens fjärrvärmecentral och övriga system. Beror avbrottet på att fjärrvärmeleveransen upphört felanmäler du på telefon 0771-88 00 22

Den här sidan uppdaterades 8 mars 2019
av E.ON Energilösningar (handel)