Ett BankID kallas också för e-legitimation och är en elektronisk motsvarighet till en vanlig legitimation, till exempel ett körkort. BankID används för att nå och använda e-tjänster med mobilen, surfplattan eller datorn. Det enda du behöver är en mobil, surfplatta eller dator, och åtkomst till internet.

Skaffa BankID

BankID utfärdas av bankerna och kan fås av alla privatpersoner som har ett svenskt personnummer. Du hämtar det genom att logga in på din internetbank. Om du har frågor om BankID kontaktar du din bank.

Logga in på Mitt E.ON

Du behöver BankID att logga in på Mitt E.ON. Du behöver alltså inte skapa något konto eller komma ihåg ditt kundnummer.

Klicka på ”Logga in” och fyll sedan i ditt personnummer och koden till ditt BankID. Tänk på att både ditt BankID och våra avtal är personkopplade. Om ni är flera i hushållet är det bara den som står på elavtalet som kan använda BankID för att logga in.

Upptäck Mitt E.ON

Se alla våra digitala tjänster, för dig som är kund hos oss.

Logga in i appen

Om du har ett Mobilt BankID är det enkelt att logga in i vår app. Du behöver alltså inte skapa något konto eller komma ihåg ditt kundnummer. Tänk på att både ditt BankID och våra avtal är personkopplade. Är ni flera i hushållet är det bara den som står på elavtalet som kan använda BankID för att logga in i appen.

Är du ny kund hos oss?

Du kan använda Mobilt BankID för att logga in i appen så fort vi har börjat leverara el, gas eller fjärrvärme till dig. Du behöver alltså inte registrera ett konto, utan kan logga in direkt i appen med Mobilt BankID och ditt personnummer.

Ladda ner appen

Nu finns den nya E.ON appen, där ännu fler smarta tjänster är samlade på ett ställe.

Olika sorters BankID

Du kan välja mellan tre olika sorters BankID. Om du är osäker på vilken sort som passar just dig, så vänd dig till din bank.

Mobilt BankID

Du kan ha ett BankID installerat på din telefon eller surfplatta. Det kallas ofta Mobilt BankID och är den sort som flest använder. Du använder Mobilt BankID med appen BankID säkerhetsapp, som finns att ladda ner via AppStore och Google Play. 

Du kan använda Mobilt BankID för att göra ärenden både på enheten där du har det installerat, och på andra enheter.

BankID på fil

Du kan också ha ditt BankID installerat som en fil på din dator, BankID på fil. För att kunna installera BankID på fil behöver du även installera ett säkerhetsprogram på din dator.

BankID på kort

BankID på kort innebär att du har legitimationen lagrad i ett chip på ett kort. För att kunna använda BankID på kort behöver du installera en säkerhetsprogramvara på din dator. Du behöver även ha en kortläsare kopplad till datorn.