Vad kan vi hjälpa dig med?

Just nu har vi längre handläggningstider än normalt för ärenden gällande solcellsinstallationer. För att undvika förseningar och underlätta en smidig hantering ber vi dig kontrollera att ärenden är kompletta samt att blanketten om frekvenssvarsinställningar är underskriven och bifogad med ärendet.

För dig som är installatör

De här sidorna är för dig som installatör. Här kan du föranmäla, färdiganmäla och följa statusen på dina ärenden. Här hittar du även förtydligande information, våra tekniska anvisningar och installatörstidningen Bransch.nytt.

På grund av lagkrav ska du som anmäler installation av elproduktion (lågspänning) fylla i och signera detta dokument. Dokumentet ska fyllas i och skrivas under av både er som elinstallationsföretag samt kund och ska sen bifogas tillsammans med föranmälan. Vi kommer inte kunna behandla er föranmälan förrän detta dokument är bifogat. Dokumentet kan ersättas med branschens så kallade ALP-blankett, men den ska vara fullständigt ifylld samt signerad.

Du är välkommen att ringa 010-228 60 00 om du behöver komma i kontakt med Anslutningsavdelningen gällande ditt ärende. Våra telefontider är 9.00-15.00 med lunchstängt 12.00-13.00.

Har du frågor om föranmälan eller inloggningsproblem ringer du kundservice på 0771-37 70 00.

Välkommen hit!

Tekniska anvisningar

I våra tekniska anvisningar hittar du våra kompletteringar och förtydliganden kring gällande regelverk.

För dig som hanterar gatubelysningsärenden

Här får du råd och hjälp kring hur du anmäler olika typer av ändringar i gatubelysningsanläggningar.