Bli ditt eget elbolag med solceller

Halvera din elkostnad och gör en insats för planeten

Testa ditt tak och se din besparing

Passa på - höjt prisavdrag på solceller!

Från och med den 1 januari 2023 höjs skatteavdraget för grön teknik när du skaffar solceller från 15 till 20 procent. Samtidigt ökar efterfrågan på solceller i världen, vilket gör att inköpspriserna på solcellspanelerna troligen kommer att gå upp. Så om du funderat på solceller ett tag – passa på nu!

Solceller - lönsamt för dig och planeten

Du halverar din elräkning

De flesta av våra solcellskunder halverar sin elräkning. Du får lägre energikostnader från dag ett och efter cirka 10 år är ditt solcellssystem avbetalat och du gör en ren vinst i ytterligare 20 år.

Du höjer värdet på ditt hus

Även om planerar att sälja ditt hus så tjänar du på att skaffa solceller. Dina solceller höjer värdet på ditt hus tack vare att driftkostnaderna sänks rejält.

Du gör en insats för nästa generation

Med solceller på taket producerar du ny solel som hjälper till att öka andelen förnybar energi i ditt närområde och i hela Europa.

Kompletta solcellspaket – vi fixar allt

  • Långsiktig trygghet över generationer
    Hos oss får du långa garantier som betyder något. Vi är störst i Europa på solceller och har funnits i Sverige i över 100 år. Så vi finns kvar för dig under dina solcellers 30-åriga levnadstid.
  • En smidig helhetslösning
    Vi garanterar en säker och trygg installation med våra certifierade installatörer. När solcellerna väl är på plats får du enkel översikt med all såld och köpt el på en faktura och i en app.
  • Bra betalt för din sålda solel
    När du köper solceller av oss och lägger till vårt paket Solklart får du marknadspris + 20 öre per kWh under första året för solelen som du inte använder själv och säljer vidare.*

Sälj din solel med Solklart

Med Solklart säljer du din överskottsel till ett förmånligt pris och köper el från förnybara källor från oss. Allt samlat på en faktura och i en app, både smart och enkelt.*

Så får du ut mer av dina solceller

Kom igång med solceller

Så startar du elbolag

Testa ditt tak

Testa ditt hustak i solcellskalkylen - det tar bara några minuter. Skicka in en intresseanmälan så ringer våra experter upp dig och går igenom ditt hus och dina förutsättningar.

Få ett skräddarsytt förslag

Våra experter tar fram ett skräddarsytt förslag per telefon och skickar en offert som du skriver under med mobilt bankid. Därefter gör vi ett hembesök där våra tekniker kommer ut och kontrollmäter så att allt stämmer.

Starta ditt elbolag

Våra certifierade installatörer sätter upp allt på några dagar. Sen kopplas dina solceller upp på elnätet och dina solceller börjar producera ren solel. Nu är du igång med ditt egna elbolag!

Så startade Ronny och Heléne sitt elbolag

Med hustak i söderläge på en av Sveriges soligaste platser blev det naturligt för Ronny och Heléne att skaffa solceller. Men de nöjde sig inte med det – för en tid sedan startade de sitt eget elbolag.

Möt familjen som är självförsörjande på egen solel

Familjen Winther är självförsörjande på el stora delar av året, tack vare solcellerna på taket. För att manifestera sin kärlek till solenergin och inspirera fler att skaffa solceller har de startat sitt eget elbolag. 

Koppla på fler smarta lösningar till dina solceller

Ditt solpaket är förberett för att prata med våra andra smarta energilösningar. Du bestämmer om du vill uppgradera direkt eller senare.

Använd mer av din solel med batteri

Med ett solcellsbatteri använder du mer av din egna solel, när du vill. Du lagrar solelen du inte använder under dagen och kan använda den på kvällen när solen har gått ned.

Kör med din egen solel

Med en smart ladda hemma-box laddar du bilen upp till fyra gånger snabbare än i ett vanligt eluttag. Så att din bil alltid är redo och laddad med din egna förnybara solel.

Kyl och värm ditt hus med solen

Kombinationen av solceller och värmepump är både lönsam och fiffig – du kan både kyla och värma ditt hus med solens superkrafter. Här förklarar vi hur det fungerar. 

Styr superkrafter med ett klick

Med appen E.ON Home följer du enkelt upp hur mycket dina solceller producerar. Dessutom får du alla dina energilösningar samlade i en vy, och du kan automatisera hur du vill använda din solel med några klick. Appen finns på webben, mobilen eller din surfplatta. När du lägger till paketet Solklart så ingår E.ON Home.

20% i prisavdrag - direkt på fakturan

Från och med 1 januari 2021 kan du få skattereduktion på grön teknik. Det nya gröna avdraget gäller inte för alla kostnader. För att göra det enkelt för dig ger vi ytterligare avdrag för övriga kostnader, så att du uppnår 20% prisavdrag på hela fakturabeloppet för dina solceller och 50 % för ditt solcellsbatteri.

Vanliga frågor om solceller

Vad kostar solceller?

En normalstor solcellsanläggning på 9 kW kostar c:a 130 000 kr inklusive installation och 20% skattereduktion för grön teknik.

Gör solcellskalkylen och få fri offert

Vad är fördelarna med solceller?

Med solceller på taket kan du i princip halvera din elräkning, samtidigt som du gör nytta för miljön. Dessutom höjer du värdet på ditt hus.

Se alla fördelar med solceller

Hur fungerar solceller?

När solljus träffar solpanelen så skapas en elektrisk spänning mellan fram- och baksidan. Spänningen konverteras till växelström av en växelriktare, så att du kan använda strömmen hemma, lagra den eller sälja den vidare.

Så fungerar solceller

Testa ditt tak

Vill du se hur mycket du kan spara med solceller? Gör vår solcellskalkyl – det tar bara en minut!

Kontakta oss

Vill du prata solceller? Klicka på knappen, fyll i formuläret och låt oss ringa upp dig.
 

Missa inte ett bra erbjudande

Få senaste nytt om solceller, produktnyheter och  erbjudanden genom att prenumerera på nyhetsbrevet Solnytt.

Solceller till företag

Våra solcellsexperter tar fram en solcellslösning som passar ditt företag.

Allt om solenergi

Här kan du får reda på allt du vill veta om solenergi.

Fördelar med solceller

Här kan du ta reda på mer om alla fördelar med solceller.

* Vi köper överskottsproduktionen från din solcellsanläggning, för spotpris + 20 öre per kWh, under maximalt ett års tid, förutsatt att du har köpt solcellsanläggningen genom oss, använder den huvudsakligen för eget bruk, gör av med mer el än du producerar på ett kalenderår, har anläggning med installerad effekt som understiger 43,5 kWp samt har ett pågående elhandelsavtal med oss.